Erä-Parrat

Erä-Parrat

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Joulunajan mökkeilyä, kalastuspaikkojen kartoitusta ym. ei-niin-eräilyä...

Meijän perhe vietti tänä vuonna joulua lumettomasti Kymijoen rannassa Pyhtäällä. Vuokrattiin Kotterialta kelohirsimökki paljuineen.

Mökillä oli kaksi saunaa, toinen päämökissä ja toinen rannassa. Rantasauna puhkui kuin lohikäärme kun sitä tässä jouluaattona lämmitetään :).Jouluviikko oli aurinkoinen, kuiva ja lämmin. Aivan upeat kelit siis kuvailla.
Isokoskelot mellastivat joessa:Muutamana päivänä kävimme katselemassa paikallisia "nähtävyyksiä". Tässä ollaan etsimässä geokätköä Strukan sululta, joka on Suomen ainut käsikäyttöinen sulku (Kymijoessa).
Sitten tuli käväistyä Munapirtissa hieman heittelemässä:

Tämmöinen löytyi siellä rannasta, yök:


Pyhtään keskiaikainen kirkkokin tuli katsastettua:Ruotsinpyhtään ruukki samaten tuli tsekattua:


Ahvenkoskelta:

Korkeakosken heittolaiturit tuli katsastettua myös. Sieltä oli putkiperholla vetäisty juuri yli 3 kilonen taimenkin:
Siikakoskelle päätimme tulla heti ensi kesänä ottamaan parempaa tuttavuutta, paikka tuntui sen verta suurelta että joukkoon varmasti mahtuu heittelemään.


Uudenvuoden jälkeen teimme vuoden ensimmäisen (eli kausi aloitettu!) kalastusretken Linlohon. Siellä olikin jo yllättävän jäässä meri, sen verran sisämaassa vissiin sijaitsee (vs. Porkkalanniemi) että jouduimme kävelemään päähän asti ennenkuin avovettä edes löytyi.

Muuten on sitten vain harjoitettukin näitä kuvausretkiä vain, nyt tällä hetkellä alkaa merikin olla varmaan jo jäässä kun "talvi ja pakkaset tulivat". Viime viikolla oli -28 astetta ja tällä viikolla alkaa lunta tulemaan.


Nurmijärven Myllykoskelta nämä siis...
Ja seuraavat kuvat Myllykoskelta myös, kaksi viikkoa ennen ylempien ottoa...
Sitä kevättä ja kesää odotellessa... vaikka on siihen vielä matkaa....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti