Erä-Parrat

Erä-Parrat

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Viikonlopun retkeilyt merellä taas...

Hyvää keliä oli taas luvassa ja sehän tarkoittaa sitä että pakataan perjantaiksi kaikki tavarat valmiiksi ja suunnistetaan heti pikimmiten töiden jälkeen merelle!
Vieläkään ei ollut liikakansoitusta retkeilysaarissa/yöpymispaikoissa, joten tähän aikaan vuodesta kannattaa olla aktiivinen veneilyn kanssa.

Piipahdettiin heti ensitöiksi vilkaisemassa kotkan pesää eräässä lähisaaressa, mutta pikakyyläyksellä ei ainaskaan mitään elämää näkynyt. Sitä vastoin varikset tuntuivat käyvän liiankin tuttavallisiksi...Pellingissä tankkauksen jälkeen päädyimme kokeilemaan onneamme Äggskäriin. Ja onni lykästi, yksi kolmesta saaresta tyhjillään. Sinne sitten jäimme yöksi teltan kanssa.


PellingissäÄggskärissä


 Iltakalaan otsalampun kanssa...


Aamupalaa tehdessä seurailtiin västäräkin pesäilypuuhia keittokatoksessa :)


Aamupalan jälkeen veneiltiin kauppaan Tirmoon, haettiin hieman kahvileipää seuraavan aamun nokipannukahveille. Siitä päätettiin lähteä kalastelemaan Norra Sandöön edustalle. 
Mutta ei sitä taimenta vaan kertakaikkisesti nyt löydä!
Onko syynä paikoitellen liian lämpimät vedet, kotilaiturissa oli peräti 20 astetta veden lämpötila, ulompana semmoista 13-15 astetta. Pirun uimavedet!Yöksi keksittiinkin kokeilla uutta paikkaa missä emme ole aikaisemmin yöpyneetkään!
Eli silloin viime viikonloppuna löytämäämme Onaksen kärkeä!
Tuuli juuri sopivan vähän ja sekin Venäjältä päin niin uskallettiin ankkuroida vene rantaan.


Mikäs siinä oli ilta ja sunnuntai-aamu viettää. Aakea kallio oli kuin yhtä terassia, lehteäkään ei malttanut lukea kun katse karkaa horisonttiin koko ajan. Huoh :).
Ihana paikka leiriytyä tyynellä säällä! Paikkahan ei ole virallinen retkeilypaikka, joten tarkkana tulen kanssa sekä oma kuokka mukaan huussia varten ;).


Aamulla oli aika pakata Parrat sekä kamat takaisin veneeseen ja palata arkeen taas vähäksi aikaa...
Rannan "Angrybird". Kiusasi lokkeja koko ajan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti