Erä-Parrat

Erä-Parrat

torstai 26. heinäkuuta 2018

Lapin Reissu-18 telttailua ja kalastusta Kilpisjärven erämaassa


Maanantaina keräsimme taas kasaan eräilykamat ja pakkasimme kaiken tarpeellisen veneeseen. Ja puksutimme erämaahan kala-onneamme kokeilemaan.

Tällä kertaa kala-onnea sekä sää-onnea oli. Kalaa löytyi ja kuivin nahoin selvisimme!


Saatiin Grayling Landin Akilta vielä vuokrattua vene, joka oli hieman pienempi kuin aikaisempi mutta hyvin mahduttiin koko sakki kamoinemme siihen!

Vain kaikki tarpeellinen mukana! Ihan hirveesti ei jäänyt Parroille eikä ihmisille tilaa :D 


Löysimme täydellisen, ryteikköttömän saaren johon teimme leirin. Nimesimme saaren Lokkisaareksi koska saarta vartioi aikasta äkäinen lokki! Rupesi heti hyökkimään äänekkäästi kohti meitä saareen rantauduttuamme. Onneksi tyytyi kohtaloonsa lopulta ja rauhoittui.

Saaresta katsottua näkyi vastarannalla ilmeisesti paikallisten joku kota. Yhtään ihmistä ei nähty pariin päivään. 


Aikaisempia nuotiopaikkoja saaressa ei ollut, muutamia lasipulloja ja virvelin kappaleen löysimme joten vierailtu siellä oli mutta ei kaiketi leiriä pidetty. 
Kaivoimme nuotion paikan märkään sammaleeseen, ja kasasimme rannasta kiviä huolellisesti jotta tuli pysyy aisoissa. Paikalliset tuntuvat tekevän nuotion vain kasaamalla puuta päällekkäin ilman kivikehää. Me pelattiin varman päälle :).

Omia halkoja kannattaa varata mukaan. Meillä oli säkillinen (halkoja myydään Kilpis-Hallissa) ja hyvä kirves sekä käsisahakin on tarpeen.


Illalla kävimme vielä hieman rautua yrittämässä lähistöllä mutta vain pellin menetyksin. Pohjaan jäi kaiusta huolimatta.


Pikku-Partaa väsyttää ainainen kalan narraaminen :DSeuraava aamu valkeni taas aurinkoisena mutta onneksi ei niin helteisenä enää. 
Tänään päätimme suunnata eräälle kalastuspaikalle, jossa emme olleet ennen käyneet mutta karttaa tutkimalla vaikutti aika hyvältä. 
Ja hyvähän se olikin!

Lähtö saaren rannasta.

Pelipaikoille! Kirkas vesi! Näkyvyys aivan älytön! Näki kun harjusta paineli veneen lähettyvillä! Jes!

Aivan mieletön paikka. Kalastuspaine on varmasti olematonta joten kaikki harjukset joita nähtiinkin olivat yli alamitan! Saavat rauhassa kasvaa!
Toistakymmentä kalatapahtumaa, harjusta ja taimenta, osa päästettiin mutta muutamat otettiin iltapalaksi.
Tosi herkkä paikka ja kalat arkoja. Pari heittoa ja piti paikan antaa rauhoittua. Sitten vartin-puolentunnin tauko ja heti ekalla tai tokalla otti kiinni.


Muutamat otettiin mukaan ja illalla nuotiolla herkuttelimme.Huoh. Taas yksi täydellinen päivä...


Sateisen ja ukkosen mylvivän yön jälkeen aamulla olikin sitten aika purkaa taas leiri. Ja ennen pahempia sateita päästä mökille peseytymään.Tällaiseen kuntoon me jätämme leiripaikat. Toista kuin se mitä olemme löytäneet ympäri Suomea leiripaikoilta. Täältäkin löytyi tämmöisiä jätekasoja. Surullista:


Kaljatölkki-roskis!!! Mrrr!!! heitetty pusikkoon vaan! 
ps. Keskeltä erämaata löytyi mainoskyltti :D

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä keitoksia, maistuis meillekin. 🍴

    VastaaPoista
  2. Kiitti Sanna kommentistasi! Pitkään aikaan ei olekaan tänne kommentteja tullut :). Suositellaan kyllä käymistä, meillähän on jäänyt tämä retkeilyblogi aina hiljaiseksi näinä päivinä kun hommattiin tuo työleiri/pala omaa luonnonrauhaa mutta tarkoitus olisi voimien ja muiden salliessa jatkaa myös täällä juttuja hienoista retkeilypaikoista :). terkuin Erä-Parrat

    VastaaPoista