Erä-Parrat

Erä-Parrat

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Retkipäivä Söderskärin majakalle


Seikkailupäivä Söderskärin majakkasaarille!
Todella kiva paikka ja hienoja kallioita joista löytää omaa rauhaakin!


Matkalla majakkasaarelle näimme taas hylkeenkin. On ne hauskoja keilapallopäitä, aika nopeasti häiriintyvät vain kun tiputtaa veneen pois plaanista ja suuntaa kohti, niin sukeltavat aika nopsaa pois näkyvistä.


Ensin parkkeerasimme veneemme pienlaiturin "sisä"puolelle, ajatuksena että siellä se ei varmasti häiritsisi jos yhteysalus vaikka tulisikin tähän laituriin (yleensähän se menee päälaituriin). Laiturissa oli muitakin veneitä kiinni ja juuri olimme aikeissa lähteä saaria kiertelemään niin johan tuli joku veneellään kieltämään laiturikiinnittymisen. Siirsimme sitten veneen läheiseen kallioon kiinni.
Kyllä vähän harmitti tämmöinen nipotus, varsinkin kun päivän mittaan laiturissa oli kiinni lukemattomia veneitä.Ilma oli aika hyvä, vieläkin se aurinko jaksaa lämmittää vaikka kohta eletään jo syyskuun puolta väliä!

 Siellä se majakka häämöttää!


Muutama silta piti ylittää että pääsi itse majakka saareen. Toinen oli tämmöinen kiinteä ja toinen pitkä riippusilta.

Riippusillalla saa mennä vain 3 ihmistä samaan aikaan, aika hyvin se keinui kahdesta ihmisestäkin!
Pappa kantoi Toukka-Parran olkapäällä yli mutta Pikku-Parralla ei taas paljoa päätä paleltanut!
Kyllähän se on hieno majakka!Yhteysaluksesta saa ostaa lipun majakkaan sisään ja majakan ovet ovat auki niin kauan kuin yhteysalus on paikalla. Mamman piti vierailla majakassa, lippukin oli jo maksettuna, mutta kun aika vierähti niin nopeaan taas saaria tutkiessa ja kuvaillessa että ovet menivät nenän edestä kiinni ja yhteysalukset lähtivät takaisin kotimatkalle!
No jäipähän jotain katottavaa seuraavaankin kertaan :D

Tuolta löytyy tietoa yleisöristeilyistä ja majakasta muutenkin: SöderskärParroilla oli kauhea hiki olevinaan. Kyllähän ne tepsuttelivatkin kallioita niin että olivat kotimatkalla sitten aivan töttöröö.

Huussi

Rantakallioissa on paljon kiinnitysrenkaita omilla veneillä tuleville. 
Hyljekoiran muistolaatta
Tosi kiva retkikohde, varsinkin omalla veneellä tulevalle. Kannattaa varata piknik-eväät ja kahvia mukaan ja vain nautiskella kallioilla merta ja majakkaa ihaillen.

 Hei hei majakkasaari! Tänne on vielä palattava uudemmankin kerran!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti