Erä-Parrat

Erä-Parrat

sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Joulu Sauvossa, meren äärellä.


Erä-Parrat pakenivat Turun suunnassa sijaitsevaan Sauvoon joulukiireitä ja sosiolointia karkuun :)
Tällä kertaa ei enää suksiboksi riittänyt vaan lainattiin kaverilta perävaunu kaikelle tarpeelliselle ja tarpeettomallekin....

Aikast kiva mökki vuokrattiin meren rannalta. Täällä ei ole tullut aikaisemmin käytyäkään.


Matkalla mökille kävimme myös katsomassa ja tekemässä kauppaa tämmöisestä:

Tällä olisi tarkoitus mahdollistaa seikkailua veneilykauden ulkopuolella sekä Lapin reissuilla, päästä paikkoihin mihin ei isommalla veneellä uskalla lähteä!

Mökki vuokrattiin MeriRantalalta! https://www.merirantala.fi/
Vuokraus onnistui näppärästi netin kautta, ohjeistus mökille oli hyvä ja omistaja olikin sitten jo meitä vastassa päästämään mökkiin.
Mökki oli pienehkö mutta siisti, neliöt käytetty loistavasti ja kaikki tarpeellinen löytyi. Kivana lisänä oli erillinen ja siten erilainen iso puusauna johon kuljettiin ulkokautta!Alakerran makkari oli kiva oma sopukkansa josta löytyi hyvät sängyt ja tyynyt. Yläkerran parvella  oli lisää nukkumatilaa mutta siellä emme käyneet kertaakaan.Lauantaista joulupäivään oli lunta mukavasti ja aattona saatiin ihan kunnon pakkastakin (-15c), sitten ilma lämpeni ja lumet sulivat loppuviikosta.
Parrat virittäytyvät pakettiensa avaamiseen pikkuhiljaa... 


Päästiin toteuttamaan pitkästä aikaa nokipannukahvit ja kamiinalla fiilistely ottamalla saunateltta mukaan matkaan! Ja sille löytyi kiva paikka mökin takapihan kalliolta. Kyllä oli kiva lämmitellä glögiä aattona kamiinan lämmittämässä teltassa, Parratkin tarkenivat olla ulkona kun oli teltta lämmikkeenä siinä pakkasessa.


Erä-Partamaista Joulua!


Aamupalan väkertämistä teltassa, ulkona maistuu!

Aattona meri höyrysi

Kalastaminen jäi vähäiseksi, ranta ei oikein mahdollistanut sitä ja livahdettiinkin peräti naapuritontin kärkeen hetkellisesti heittelemään.
Todella kivoja ulkoilu ja patikointipaikkoja löytyi ihan lähistöltäkin. Lumi mahdollisti peltojen reunuksilla kävelyn ja kiipeilyn vaihtelevaan maastoon.


Kaupassa käynti reissulla katsastettiin paikallinen kirkko. Oli aika hieno, ja erilainen. Karunan kirkko.Mökki ilmasta nähtynä loppuviikosta. Hetki kuvan ottamisen jälkeen ei nähnyt enää eteensä kun sumu peitti koko mantereen! Aika vähän lintuja bongailtiin. Muutaman kerran merikotka, joitakin korppeja ja lokkeja. Perus talitiaisia. Eläinten jälkiä sitä enemmänkin alkupäivinä bongattiin, kettu oli pyörinyt mökin ympärillä parina ekana yönä, kauriiden jälkiä pellolla ja pupuja loikkinut siellä sun täällä. Kaikin puolin mukava viikko! Isäntä hoiti teitä ja roskien vientiä, joten palvelu ylitti odotukset. Kiitos Jarkko ja Merirantala! Tänne palaamme varmasti kesä-aikana uudestaan!1 kommentti:

  1. Hei Katja! Me Lomarenkaalla tykästyimme blogikirjoitukseesi valtavasti. Mukava kuulla, että viihdyitte vuokramökillänne! Sivuiltamme Yhteystiedot-osiossa löydät Kuvakisan - olemme vakuuttuneita, että kuvasi olisivat erinomaisia vaihtoehtoja voittajaksi!

    Jos kaipaat seuraavaa lemmikkiystävällistä lomaa varten ehdotuksia, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. :)

    Terveisin Lomarengas

    VastaaPoista