Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 26. marraskuuta 2019

Mökkeilemässä vkonloppu Norrkullalandetissa


Innostuttiin vielä kerran tänä vuonna lähtemään merelle mökkeilemään! Vaikka jo iso vene on nostettu ylös talvehtimaan, niin kyllähän tuolla kumiveneellä saa kaiken tarpeellisen mukaan viikonloppureissulle lyhyen matkan päähän.
Ja lyhyen matkan päässä on Seasongin mökit! Kelistä riippuen muutama minuutti Kalkkirannan veneenlaskurampilta. Veneettömätkin pääsevät saarelle kätevästi, kuljetuksen voi tilata Pörtölineltä.


Hämmästyttävän vähän tuli tavaraa mukaan :D

Kalkkiranta siintää valkoisena mantereella, hyvä maamerkki!Perjantaina oltiin perillä laiturissa hetki ennen auringonlaskua. Ilma oli kalsa ja tuhnuinen. Mutta ei haitannut kun perillä odotti lämmin mökki.Harmillisesti mökistä oli puut päässeet loppumaan, mutta onneksi tiedettiin yksi vaja mistä niitä löytää....puuvarkaissako...?Illalla hieman saunaa ja virvokkeita. Ja seuraavana aamuna päästiin nauttimaan merkillisestä valoilmiöstä jota ei olekaan näkynyt moneen viikkoon, tai päiviin ainakaan.Hetken sitä kestikin vain, ja kohta taivas oli yhtä synkkä kuin aikaisemminkin.
Ilman koleudesta (nolla astetta ja tuuli) huolimatta lähdettiin hieman veneellä tutkiskelemaan Norrkullalandetin edustan pienempiä saaria.Vanhat Parrat paketoitiin pyjamiin, takkeihin ja huopiin veneen pohjalle niin että tarkenivat. Pikkasen vanhaa Toukka-Partaa hytisytti, mutta hyvin saatiin tuuli blokattua veneen pohjalta.Bergholmen. Tänne ollaan yritetty jo muutaman kerran kesäisin, mutta joka kerta kun "hyvällä" kelillä tästä ajaa ohi, niin täällä on veneitä parkissa.

Ah, ihanaa! Ketään muita ei nähty kuin muutama taimenen-heittelijä veneilijä. (Tosin ei sitä taimentakaan taas nähty... )
Taas yksi monimuotoinen ja makea saari!

Lähtiessä se aurinkokin alkoi taas hetkeksi paistamaan. Taimenta vaille täydellinen päivä!Takaisin mökille lämmittelemään. Mökit ovat mukavan lämpimiä näin kylmemmillä keleillä, siihen vielä vähän takkaa ja saunaa niin kyllä kylmän väreet karisevat pois.


Sunnuntai-aamuna ennen mökin luovutusta kerkesimme hieman heittelemään virveleitä, ja tehdä Partojen kanssa pidemmän lenkin.
Yöllä oli ollut pakkasta ja Parroista oli kiva sulatella kielellä jäisiä lätäkön pintoja


Löydä kuvasta kaksi camoutuvaa Partaa :D , äijiä on välillä vaikea hahmottaa maastoista...Sitten olikin aika pakata tavarat ja siivota mökki. Ja palata takaisin arkeen.
Onneksi kohta tulee joulu ja jouluseikkailu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti