Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 6. syyskuuta 2016

3.9 la jigailee...


Mamma hommasi duunikaverin, joka on kalastusopas, innoittamana erilliset jigailuvälineet. Näin saadaan taas kalastukseen eri perspektiiviä (kait? ).
Setistä tuli tämmöinen: vavaksi Okuma Beater avojigi 198cm (tuntuma herkkä!), kelana Okuma Inspira (muistaakseni?), Savage Gear finezze 0.13 kuitusiimaa jonka päähän tapsiksi (jottei heti kivikoissa katkeilisi) Sufilixin Invisiline fluorocarbonia 0.37. Lisäksi liuta Gamagatsun jigipäitä eri kokoisia ja painoisi. Papalla olikin jo pussillinen jigejä valmiina, joten vieheitä ei tarvinnut vielä hankkia ennenkuin nuo testaa läpi. Paitsi vappuhuiskia eli SpinnerBaitteja pari! Jessus ne oli raskaita heitellä, mutta kuulemma isot hauet tykkää.
Lauantaina lähettiin sitten testailemaan välineitä Emäsalon sillan tuntumaan. Siellä on hyviä matalikoita. Kun ideana olisi pomputella sitä jigiä matalikosta syvemmälle (jotta jigi saa kunnon pompun leijallessaan alaspäin eikä siima nirhaa kivikkoa) niin heiteltiin veneestä rantakaislikon tuntumiin molemmin puolin. Muutama pikkukala kävi jigiä tunnustelemassa mutta muuten oli hiljaista. Pappa heitteli semmoista jättiviehettä hauille, mutta ei mitään. Se kalastuspaine.... oli nimittäin muutama muukin samoilla nurkilla heittelemässä veneestä...
Kalastaja-Parta tykkäsi oikein paljon jigailusta! Aktiivinen kalastus on siitä niin mielekästä. Aateltiin jo että koskakohan sen häntä tippuu pois kun se niin kiivaasti sitä taas heilutti. Välissä kävästiin tauolla Emäsalon Gulffilla. 


Menomatkalla törmättiin vanhaan tuttuun Mäntysaaresta. Tuliko verkkoihin mitään? :) Kiva oli törmäillä!


Ja taas kerran nähtiin merikotka, tällä kertaa tämä nuorukainen leijaili Mäntysaaren yli matkalla etelämmäksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti