Erä-Parrat

Erä-Parrat

perjantai 19. toukokuuta 2017

Talvilomalla 1.5-8.5.2017 Porvoo Sondby


Perinteisesti jätämme talvilomailun aina näin kevääseen kun saa jo veneen vesille ja muutenkin kelit alkavat olla paremmat, ja näin myös tänä vuonna. Tänä vuonna tosin emme saaneet itse valita mökkeilyviikkoa vaan koska mökillä oli niin suuri käyttöaste "jouduimme" tyytymään tähän Vapun jälkeiseen viikkoon. Eikä se paha ollut lainkaan! Viikkoa ennen mökille lähtöä ja viikko sen jälkeen nimittäin satoi lunta, mutta meidän lomaviikollapa ei lainkaan :D! Vaan aurinko paistoi ja lämmitti!

Vuokrasimme siis Järvilomilta taas kerran Sondbyn mökin. Tai siis huvilahan se taitaa ennemminkin olla!
Sondbyn mökki on siitäkin kiva että kun saa veneen sinne mukaan myös. n. 900 metrin päässä mökiltä on Skepparssin laituri jossa mökillä on oma venepaikka.
Mökki itse ei siis ole meren äärellä, vaan oman lammen. Lampea kiertää mökin oma polku, joka poikkeaa välillä saareenkin. Reitin varrelle on rakennettu tiipii.
Paikassa on erillinen kahden makuuhuoneen päämökki, erillinen vierasmökki sekä lammen rantasauna paljuineen. "Skool talvilomalle!"

 Perinteiset muurikka-lettukestit


 Isukki-Parta tykkää niin hiekkabiitseistä joita kaivella. Joutui muutaman montun täyttämään takaisin viikon päätyttyä lammen rannalta.

  Sammakot kutivat juuri parasta aikaa mökin lammella, sitä kurnutuksen määrää iltaisin...


 Skepparssin laituriAivan ihana viikko! Kävimme viikon aikana veneilemässäkin pari kertaa Äggskärissä ja Norra Sandössä. Niin parasta kun tähän aikaan vuodesta ei ole ryysistä hienoihin retkeilysaariin, ihmisten veneet ovat vielä maissa.
Tässä pari kuvaa Äggskärin 2. ja 3. saaresta:
 2.saareen on tehty uusi keittokatos...

... ja uusi laituri. Tykättiin enemmän vanhasta laiturista...
 Ja perinteisesti kalasta ei ollut tietoakaan... :D


Kevät!

Ja sitten Norra Sandö:


 "Huh hellettä!"Kopuvideoo Norrasta:
Norra Sandö

Muuttolinnutkin ovat uskaltautuneet jo takaisin Suomeen, viikon lintubongauksia:
 Voi raasua, toinen jalka kateissa :(...


Ja onhan ne kääryleetkin jo heränneet:

Eräänä iltana saunamökillä istuessamme näköpiiriin osui repolainen joka kiersi meistä välittämättä lammen ympäryspolkua :)!
Onneksi sattui olemaan kamera käden ulottuvilla!

Toisena iltana auringon laskettua tehtiin hieman koekuvauksia:Kyllä se viikko vierähtikin taas niin nopeasti näin hienossa paikassa. Eräs päivitys vielä viikolta tulee, seikkailimme nimittäin yhden päivän eräässä autio saaressa...mutta se on juttu jo toinen eli jatkoa seuraa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti