Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 1. lokakuuta 2019

27-28.9 Glosholmen ja Äggskär


Seikkailupäivä Glosholmenissa ja yötä Äggskärissä.

Aamusta veneelle ja kävimme ensin hieman uistelemassa mahdollista meritaimenta Fåfängholmenin ja Emäsalon edustalla (eipä tärpin tärppiä). Keli oli kylmä mutta tyyni, asteita merellä +4.

Kaksi hyljettä näkyi heti Emäsalon sillan tienoilla, kaiussa näkyi paljon pikkukaloja joita tulevat varmaan näin sisään aina syksyisin syömään.


Uistelun jälkeen ajelimme katsomaan onko Glosholmenissa tapahtunut mitään uudistuksia sitten toissa vuoden, paikastahan on suunniteltu retkeilysaarta:  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/299548-vapautuuko-muumitalon-esikuvana-ollut-majakkasaari-merivartioasemalta


Kyltti päälauturissa vaihtunut virallisempaan kieltokylttiin

Tässä laiturissa ei ollut kieltokylttiä.... ;)

Joku oli unohtanut kahvipakettinsa rantaan?Aika heti kävi selväksi että eihän täällä ole tehty mitään muutoksia vielä...
Rapistuva autiosaari.


Glosholmenin eteläkallioilta bongattiin päivän kolmas hylje.


Upea saari ja niin monimuotoinen luonto.Kivahan autiossa saaressa oli taas tallustella ja ihmetellä näitä kaikkia historiallisia juttuja mitä sinne ovat ihmiset väkertäneet. Ja nähdä että kuinka se luonto ottaakaan vallan pikkuhiljaa.


Iltapäivästä suunnattiin etsimään yösija paikkaa Äggskäriin. Saareksi valikoitui "kakkos"saari eli Mellersholmenin eteläranta, paikka jossa emme olleet vielä kertaakaan yötä viettäneet.

Pimeys yllättää jo kohtuu aikaisin tähän aikaan vuodesta, noin klo 19.00. Joten on hyvä olla hieman kynttilöitä ja taskulamput mukana. Ja kerätä kunnolla polttopuita.


Kylmästä ei tarvinnut kärsiä, koko yön oli semmoista 10 astetta.
Hieman yli vuorokauden reissu meni taas nopeasti. Saaressa tavattiin myös mukavia ihmisiä joiden kanssa oli kiva vaihtaa juttuja.Yhtään minkkiä ei nähty! Kuultiin että niitä on nyt loukutettu ja metsästetty urakalla pois saarista. Loistavaa!!! Aika paljon oli veneitä liikenteessä vielä. Ja ihmekös tuo, lauantaina oli niin lämmin ja aurinkoinen keli vielä. Toivottavasti loppusyksy pysyisi samanlaisena :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti