Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 14. lokakuuta 2019

Viimeistä kertaa mökkeilemässä merellä


Vuoden viimeinen mökkeily viikonloppu Bodössä. Kohta täytyy nostaa vene talvehtimaan.
Aika vaihtelevaa säätä luvattiin ja näin myös oli. Välillä paistoi aurinko pilvien rakosista ja välillä satoi kaatamalla vettä. Tuulet olivat kyllä leudompia mitä Ilmatieteenlaitos väitti. Hyvä niin, se mahdollisti meiltä päiväretken Pirttisaarta tutkimaan.

Ensin tankkaamaan Gulfille

Tätä kamamäärää....vkonlopuksi. Ei tiedä mistä sitä karsisi :D 


Keväällä oltiin täällä niin aikaisin että lehdet olivat pieninä silmuina puissa ja nyt ne sitten lakastuvat jo pois.


Parrat tykkäsivät kun oli sisätila ja ennenkaikkea makuupussit mihin päästä kuivattelemaan.  Pappa käväisi lähiluotoja uistelemassa, ei taimenta näkynyt...


Pimeä saapuu jo hieman yli kuusi illalla ja aamu kajastaa vasta kahdeksan kieppeillä. 
Kohta käännetään kellot talviaikaan, ja saas nähdä palataanko enää tähän kesäaikaan joka meistä on kivempi kun on näin syksyllä ja keväällä pikkasen pidempään edes valoisaa...Lauantaina suunnattiin siis Pirttisaareen. Sadetakit mukana. Aika uhkaavia pilviä velloi koko päivän ajan taivaalla.

Käveltiin puolentoista kilometrin matka Lerviksuddenin kallioille. 

Lerviksuddenin kallioilta näkyy Söderskärille asti. Hienot kalliot ja aurinkokin hetkittäin helli meitä.
Papallahan oli taimen mielessä heitellessään kallioilta. Muutama muukin taimenen narraaja nähtiin veneistään heittelemässä. Ja jälkikäteen kuultiin että oli sieltä 69cm taimen saatukin! Tosi kivaa ja vaihtelevaa maastoa saaressa! Tällä reissulla ei käyty bunkkereita ym. koluamassa, säästetään ne seuraavaan kertaan sitten :)


Hukkuneen paimenpojat muistopaikkaAivan liian nopsasti se vkonloppu taas vierähtikin. Lauantai iltana pikkasen saunaa ja hyvää ruokaa ja siitä sitten herättiinkin seuraavaan aamun ja sai ruveta taas kamoja pakkaamaan.
Toivottavasti päästään ensi kesänäkin tänne mökkeilemään :)!
Ihana ruska merellä vielä. Sen verran tuulta kyllä luvattu nyt että taitaapi olla vikoja ruskapäiviä tältä syksyltä. Kohta sitä voikin ruveta suunnittelemaan jo jouluseikkailua. Saas nähdä mistä tänä vuonna itsemme löydetään...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti