Erä-Parrat

Erä-Parrat

sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Lapin reissu-19 matkapvät 20-24 Kilpisjärvi kalastelua


Ollaan viimepäivinä keskitytty kalasteluun vain.
Ja vielä olisi yksi perinteinen paikka käymättä ennenkuin lähdetään täältä kotio päin köröttelemään.

Torstaina kävimme koko sakki eräällä tutulla siikajärvellä.

Olipa hienoa katsella siikojen mulimista ja tuikkeja! Mikään ei meinannut kelvata mutta sitten tärppäsi! Mamma onnistui yhtä siikaa sentäs huijaamaan Lotto-vieheellä!Valmistettiin siika rantanuotiossa samoin tein, parhaalta se maistuukin oitis tehtynä tuoreeltaan. Hyvää oli.
Kylkeen hieman nuudeleita ja lihapyörykkäkastiketta :D
Perjantai meinasi mennä melkein lepopäiväksi. Mutta sitten intouduttiin vähän kumpparilla ajelemaan yläjärven tutkimattomia saaria katsellen ja löydettiin joku autiotupakin. Joka tosin oli lukossa. Ja mäkärää oli niin pirusti että Partoja kupattiin urakalla. Voi reppanat.


Perjantaina kävi myös hassusti omassa venerannassa että ankkurinnaru katkesi ja ankkuri jäi pohjaan. No voi hitto sentäs, eihän se auttanut kuin Papan kävästä saunasta sukeltamassa se ankkuri sieltä 10-asteisesta vedestä :)
Lauantaina päätimme lähteä alajärven puolelle kalaan, kaikki päivän retkitarpeet pakattuina ja into pinkeenä matkaan. Ja kun pääsimme paikanpäälle niin mikä pettymys! Sinne oli joku äijärevohka leiriytynyt jo kumiveneellään! Aivan epäuskoinen olo että kun tajuaa keskellä erämaata että siellä onkin jo ihmisiä :D! Voi persus sentäs.Nämä vedet on ihan naurettavan kirkkaita! Ei ole ihan tottunut siihen että pohja näkyy vaikka vettä on alla 8 metriä!
Vedeltiin tovi rautua sitten tuloksetta. Ja mietimme uuden kalastuskohteen.
Parrat saivat jäädä mökille koska kohteeseen on sen verran haastava patikoida soiden, varvikon ja mäkäräisten takia. Erämaajärvi parhaudessaan!
Harjuksia tuli 24, poislukien irtipäässeet. 3 syömäkalaa otimme.

Ei kaikkea tarvitse ottaa! 
Video:
Kirkasta vettä!

Erittäin hyväksi vieheeksi täällä todettu tänä kesänä! 
Sunnuntai meni lepäillessä, kaupassa käydessä (paras aika käydä Kilpis-Hallissa on arkisin heti sen auettua 9-11 aikaan tai vkonloppuisin aamupvästä, muuten on stokkan hullutpäivät) ja venesatamassa piipahtaessa. Aivan mahtavaa! Sinne on tullut No camping-kyltit! Viime kesänä kun katselimme lähimökiltä venesataman laavulla vierailijoita niin huomiota herättävää oli että siellä rupesi "pesimään" kaiken maailman matkailuautoilijat vuorokausi tolkulla. Ja eräät jopa "varasivat" lapuillaan laavua. MRRR. Menkää sinne camping-alueelle vain.Huoh. Tämä on maailman paras paikka. Meistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti