Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lapin reissu -15 matkapäivä 5. tiistai Kilpisjärvi

Vika täysinäinen päivä koitti, ja sitä mukaa kiire päättää että mihin tästä jatketaan. Kaveripariskunta jätti Kilpparin ja jatkoivat matkaa Könkämäenon kalastuksen jälkeen Leville. Meillä vaihtoehtoina pyöriteltiin vesitasolennätystä Rommaenoon tai autoilua Norjan Lofooteille. Sen verran oli sunnuntain kalastusreissulla tunturissa ötökkää että päätös alkoi pikkuhiljaa kaatua Lofoottien katselmukseen. Kyllä me ne ötökät vielä kestetään mutta mites noi Parrat...

Tiistai päivä menikin aika lailla päivityksiä tehden. Ensin piti vain hakea yhteys verkkoon kiertelemällä ympäri mökkikylää reititin kädessä ja asettamalla se heti signaalin löydyttyä retkituolin kanssa tasan siihen mistä yhteys löytyi (Pappa näyttikin ihan geokätköilijältä ilman geokätköä pyöriessään reitittimen kanssa ympäri lähi tienoota :D ). Sitten kun läppärin ja reitittimen wifi-kantavuus ei riittänyt mökistä käsin niin Mamman piti mennä koneineen ja tuoleineen keskelle pihamaata päivittelemään. Okei, lopulta saatiin toimimaan se niin että pystyi terassilla istumaan sormet kohmeessa. Ennenkuin aurinko alkaa porottamaan niin ilma on aika viileä.

No nyt on saatu yhdessä pvässä kolmen päivän päivitykset tehtyä :).

Päivällä tehtiin kalastusretki Tsahkaljärvelle. Sieltä ei kalatapahtumia, on kyllä niin kuolleen oloinen järvi kalallisesti... Mutta maisemia kelpasi katsella ja aurinko porotti vielä taivaan täydeltä.

Illalla sauna, ruoka ja kamojen pakkailua sekä karttojen lukua, sekä tämä viimeinen päivitys Kilpisjärveltä. Kyllä uni maittaa... Huomenna matka jatkuu, ja jos ei päivityksiä ihan heti tule niin elkää hermostuko :D, laitetaan niitä tulemaan heti kun saadaan inerneetti toimimaan :).
Tsahkaljärven puolelta otettu Kilpisjärven keskustaan päin

Kullervo. Lapin maakuntakukka.

 Mamma käväisi Kilpparin kalastustarvikeliikkeessä ja tämmönen aurinko/ötökkä-tötsä lähti sieltä mukaan kympillä :)

Viime hetket mökillä ennen kuin kaikki kamat lyödään kasaan taas ja jatketaan matkaa. Kiva mökki ja hyvät saunat lähti siellä. 1 kommentti:

  1. Hienolta vaikuttaa teidänkin reissu :) Me ollaan nyt Altassa. Ihan Lofooteille asti me ei mennä, Senja on varmaan meidän eteläisin/läntisin paikka. Mukavaa loman jatkoa teille :)

    VastaaPoista