Erä-Parrat

Erä-Parrat

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Lapin reissu -15 matkapvä 12. Lento Kilpisjärveltä Pitsusjärvelle

Huonosti nukutun yön (oisko ilmassa ollut pientä lentojännitystä :D...) jälkeen aamupalaa naamaan, kamat autoon ja mökin siivous ja luovutus. Sen jälkeen jännittämään Polarlennon laituriin lennon lähtöä.


 Lentoselvitys meni ongelmitta :D, ja me hämmästelimme koneen pienuutta laiturissa hetken ennenkuin oli aika sulloutua kamojen kanssa sisään. Lentoon nousu oli tosi pehmeää ja smoothia. Parrat matkasivat Mamman kanssa koneen takaosassa ja mustat Parrat eivät pelänneet ollenkaan, Toukka-Parralla oli pientä sydämen tykytystä. Onneksi oli tosi hyvä keli ja näkyvyys, pystyi ihastelemaan upeaa maisemaa ja Kilpisjärveä hieman eri perspektiivistä.

Saana ja Saanajärvi

Vasemmalla pilottimme, herra Näkkäläjärvi :)

Saapuminen Pitsusjärvelle. Kuvasta pystyi bongaamaan meijän tulevan leiripaikan näin jälkikäteen:

Laskeutuminenkin oli tosi pehmeää ja kohta olimmekin jo laiturissa Pitsusjärvellä kamojemme kanssa. Aika huikee ja hieman ehkä pelokaskin fiilis kun kone lähti takaisin Kilpisjärvelle ja jätti meidät keskenämme erämaahan.


Polarlennon henkilökunnalta olimme kuulleet että poromiehillä olisi alkamassa juuri vasa-erottelut, joten päätimme vetää leiripaikan pois poroaitausten läheltä. Luvassa oli siis heti 3 kilsan patikka kaikki satakiloo kamaa messissä ja se alkoi joen ylityksellä. Ei jaksettu vetää kahluuhousuja päälle vaan vedettiin jääkylmän joen läpi vesitohvelit jalassa, lahkeet käärittyinä. Parrat kannettiin yli paitsi nuorimmainen joka ui joen yli omasta tahdostaan :).
Ilma oli hieno, aurinko paistoi ja hiki valui selkää pitkin.

Löydettiin tosi hyvä, tasainen leiripaikka, vieressä oli iso kivi josta saimme vedettyä lainapeite-katoksen, meijän keittiölaavun :).
Illalla alkoi sitten satamaan ja ilma meni hetkessä niin koleaksi että ilta ja yö meni vain selviytymiseen kylmässä ja märässä. Hrrr.
Illalla ihasteltiin poromiesten ja porokoirien päätöntä menoa tunturissa. On ne oikeat porokoirat kovia! Roikkuvat poromiesten mönkijöiden tarakoilla todella rynkyttävässä menossa mukana tai juoksevat rinnalla. Tuossa kuvan ottohetkellä ne uivat tuon kovan ja kylmän virran läpi, pikkasen ravistelivat turkkejaan rannalle päästyään ja sitten matkaan taas :). Syvä kunnioitus!


Parrat nukkuivat Back-on-track-takit päällä pienissä makuupusseissaan, ja me vedettiin microfleece-asut yöksi aina päälle. Papalla oli hankaluuksia makuupussin pituuden riittävyyden kanssa koska Toukka-Parta tykkäsi nukkua Papan makuupussin huppuosassa :). Mammalla taas palelivat jalat, unohtui ne villasukat kotio!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti