Erä-Parrat

Erä-Parrat

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kuin ja missä me seikkailemme...

Tykkäämme liikkua luonnossa koko perhe sekä Mamma ja Pappa viuhtovat aina sopivan paikan tullen virveleitään kalan toivossa. Toivossa sanaan se onkin painottunut tänä vuonna vielä. Vaikka tammikuusta asti on retkeilty virvelien kanssa niin täytyy myöntää että meren asukit ovat olleet fiksumpia kuin pyytäjänsä :).
Koko sakista on ihan parasta herätä teltasta omassa rauhassa keskellä luontoa, laittaa verkkaisesti nokipannu-kahvia ja aamupalaa, ja ihmetellä luonnonihmeitä.
Talvisaikaan emme ole kyllä tehneet kuin päiväretkiä, mieluiten jonnekin meren ääreen. Mutta kesäisin meillä on mahdollista veneellä seikkailla, ja yöpyäkin siinä tai teltassa. Lisäksi olemme hullaantuneet Lappiin viime vuosina, kesäloma kuluukin kilometrejä niellen pohjoisessa, yöttömän yön ääressä, sivistystä ja sivilisaatiota paossa. Etsien uusia paikkoja ja polkuja, palaten vanhoihin, mieluisiin ja nauttien eräilystä ja kalastuksesta.
Toivottavasti näistä kuvista ja teksteistä välittyy lukijallekin erämaan taian kutsu...

 Tässä kuvassa ei eräilystä voi puhua, kuva on nimittäin Helsingin Vuosaaresta jota kävimme helmikuussa kaverimme kanssa katsastamassa. Ahdistavan ylikansoitettu paikka betoniviidakon lähellä:
 Tänä keväänä päätimme hankkia Trangian retkimuonan valmistukseen, ja kätevä on! :


 Välillä luonnossa saattaa törmätä tämmöiseenkin: 
 Toisinaan törmäämme tuttuihin tutuissa paikoissa, tässä partojen eräkaveri:
 Vanhin partamme on kova kalamies, se jaksaa kalastaa tuntitolkulla, ei saaliilla niin väliä kuhan joku heittelee vain! Tässä hän valitsee viehettä:
 Kuvauskalusto, jota Mamma hoitaa, on Gopro videointiin, time-lapsekuvia ottaa Brinno, 2 järkkäriä, täyskenno ja croppi ja erinäinen kokoelma putkia niihin. Välillä parratkin joutuvat kuvausmiehiksi:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti