Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kevättä rinnassa...Täällä etelässä alkaa kevät jo kohisten tulla ja sitä kautta into ja malttamattomuus luonnossa oleiluun! Kesäloman Lapin reissu on jo hyvin pitkälle suunniteltuna ja nyt odottelemme vain että jäät sulaisivat pois jotta veneilykausi saataisiin alkuun.

Mutta sitä ennen täytyy vielä muutamat tunnelmat jakaa talven riennoilta:

 Porvoon Emäsalon sillan edustalla yritimme muutaman kerran kalaa narrata pilkeillä, aika heikoin tuloksin kuten arvata saattaa...


 No eihän se kalan saanti olekaan tärkeintä, vaan mielen lepo :)! Helmikuussa teimme retken Mäntysaareen jäitä pitkin. Keli vaihteli aikalailla kuten merellä kesälläkin. Välillä satoi niin ettei eteensä nähnyt ja seuraavassa sekunnissa ilma saattoi olla aivan kirkas.


Kaikenlaisiin liikkujiin sitä jäällä törmää... 

 Kotkia nähtiin kymmenkunta tällä reissulla. 


Joku ystävällinen oli jättänyt halkoja saaren laavulle, mutta kosteudesta ja pakkasesta vettyneinä niitä ei meinannut saada millään palamaan edes parille makkaralle!
Parroille piti olla lämmikettä tassujen alle mukana jotta tarkenevat. Kovin papparaiset ovat vilukissoja tätä nykyä. Jollei olla merelle päästy luontoilemaan niin sitten ollaan retkeilty Nurmijärven Nukarinkoskella, Myllykoskella, Porkkalanniemellä kävästiin myös, Jpään Lemmenlaaksossa ym. yleensäkin "vain" metsissä. Nukarinkoski helmikuussa


 "Biitsikausi" aloitettu maaliskuun alussa Hamarissa.


 Emäsalo maaliskuu.

Vedenalaiskuvausta kädet hieman kohmeessa...

 Hamari, Porvoo
 Ensimmäiset laulujoutsenet. Vai olisivatko talvehtijoita...

Parrat Loviisassa kanttarellikiveä katsastamassa.

 Parrat Lemmenlaaksossa.
 Toukka-Parta ihmetteli että mihinköhän kiinaan tämä luontopolku johtaa...

Parrat tapasivat täällä Lemmenlaaksossa ihastuttavan pikkuneidin! Terkkuja vain isäntäväelle jos luette tätä, kiva oli tavata!

 Kevääntulon varma koputtelija.

 ja toinen varma kevään merkki! Mustarastaat pusikoissa pomppimassa.

 Nyt maaliskuun lopussa näyttää jo näin lämpöiseltä... joten eiköhän sen kairan voi varastoida jo ulkoväline-varastoon?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti