Erä-Parrat

Erä-Parrat

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Seikkailupäivä Glosholmenin majakka-, sotilastukikohta- sekä merivartiosaaressa 6.5Saimme kaverilta vinkin että Glosholmenin saari on auennut yleisölle. Tai retkeilysaarena se aukeaa vasta ensi kesänä (ehkä?) mutta saareen saa mennä omalla vastuulla. Saari sijaitsee Pellingin eteläpuolella Porvoossa.
Haimme netistä hieman tietoa ensin, googlettamalla löytyy Glosholmen

Heti laituriin päästyämme meitä odotti ensimmäinen kieltokyltti:
Nooooh... aikamme kateltuamme ja odotellessamme autioon laituriin jotakuta antamaan siirtokehotusta niin päätimme ottaa riskin ja jättää veneen siihen... :)

Siitä sitten päätimme lähteä katsastamaan paikkoja saaren itäpuolta kiertäen. Tässä hieman kuvia siitä mitä kaikkea saarella näimme ja koimme :)Saarella on helikopterille laskeutumisalue (tänne ei myöskään ilmeisesti saisi mennä...)Saari on tosi monimuotoinen, välillä kävellään vanhalla tiellä metsän siimeksessä...
...välillä kallioilla...
...toisinaan pitkospuilla ja silloilla...
...ja sitten voi löytää edestään bunkkerin.Tai tykin! Saarella on 3 tykkiä.


Saaren näköalatorni on purettu.

 Ja lopulta löydettiin saaren majakan perustukset. Joista kuulemma Tove Jansson olisi saanut ideaa muumitaloonsa? (ei kyllä käsitetty että miten...)

 Saarelta pääsee myös toiseen hieman pienempään saareen...

Käärmeitä ei nähty muutes missään. Ja päivä oli todella lämmin niin olisi voinut niiden lämmittelevän auringossa jo...


 Saarelta löytyy kaikenlaisia kieltokylttejä.


Vanhat rivarit

Upeita maisemia... Vanhoja raatoja...Kyllä oli kiva seikkailla koko päivä saaressa ja tutkia se läpikotaisin. Ja mikä parasta niin ilman yhtään häiriötekijää eli unelma luonnonrauhasta toteutui jälleen :)!
ps. kuten varmaan kuvista näkee rikoimme jokaista kieltokylttiä mitä saarella oli, mutta maalaisjärkeä käyttäen emme tietenkään vahingoittaneet luontoa tai tehneet muutakaan vahinkoa kellekään/millekään. (osa kylteistä näytti olevan nelkytluvulta, miten lie päivittävät näitä saaren kieltoja :D, eläköön sääntösuomi!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti