Erä-Parrat

Erä-Parrat

lauantai 6. tammikuuta 2018

Joulu Kustavissa


Ihanaa, vihdoinkin hieman lomaa ja luonnonrauhaa! Tuttu mökki odotti meitä Kustavissa!


Saavuimme jo torstai-iltapäivällä ja asetuimme taloksi. Parroilla oli mahtavaa kun saivat vaihtaa hihnalenkityksen vapaana olemiseen.

Kyllä täällä kelpaa joulua viettää! Ilman naapureita tiettömän tien päässä, meren pauhua kuunnellen.


Ja kun pimeä laskeutuu niin se on sitten tosi pimeätä! Valosaastetta ei ole kun ei ole katuvaloja, eikä isojen kaupunkien valot yllä tänne asti. Aivan mahtavaa!

Ei olla missään nähty näin selkeänä linnunrataa. Aivan huikeata!
Päivät kuluivat kalaa yrittäessä ja metsässä seikkaillessa. Tai sitten vain hypnoottisesti meren pauhua katsoen mökistä. Aivan ihana paikka.


Laulujoutsenia näkyi aikalailla vielä, ja merikotka liiaili melkein joka päivä näkyviin. Kerran se yllätti meidät metsässäkin tiputtautumalla noin kymmeneen metriin, taisi olla Parroista päivällinen mielessä mutta saatiin se hätyytettyä takaisin yläilmoihin!


Papalla oli kelluntarengas mukana räpylöineen jolla hän pääsi läheisille kareille kalastelemaan. Näytti niin potentiaalisilta taimen paikoilta mutta valitettavasti ei yhtään kalatapahtumaa kuiteskaan saatu.

 Jouluaattona Parrat antoivat paketeille taas kyytiä!Joulupukki toi Papalle tämmöisen kaikuluotaimen joka yhdistetään kännykkään tai tablettiin. Sen voi heittää virvelillä veteen kellumaan ja luotaamaan ja kännykän saa vapaan kiinni erillisellä "telineellä". Testattiin heti ja hyvin toimi! Tästä on varmasti hyötyä tulevilla lapin kalastusreissuilla kun näkee syvyyksiä ja lämpötiloja. Toki se pitää testata pilkilläkin!Kun tuuli hieman hellitti oli aika lämmittää palju. Mökin omistaja onkin rakentanut sille hienon terassin ja saunasta pääsee helposti paljuilemaan nyt.
Kippis loistavan viikon kunniaksi!

 Viimeisenä iltana teimme muutaman valotaide-teoksen vielä


Kiitokset mökin omistajalle vielä, tykkäsimme kovin taas olla täällä luonnonrauhassa!
Ja Hyvää Uutta vuotta lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti