Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 28. joulukuuta 2021

Joulu Saimaan äärellä | Laukonranta

 


Kerrankin valkea joulu! 

Monen monituisen lumettoman joulun jälkeen päästiin nauttimaan vitivalkoisista hangista ja kipakasta pakkasesta jouluna.

Pakattiin kimpsut ja kampsut ja matkattiin Saimaan äärelle, jo tutulle mökille (-20 vuoden syksyltä) nimeltä Laukonranta! Lähtiessä Etelä-Suomessa oli melko paljas maa, mutta perillä Saimaan äärellä meitä odotti n. 20 senttimetrin hanget. Ja lisää satoi jouluviikon aikana.

Laukonrannan mökki on täysin omassa rauhassaan sijaitseva upea huvila. Rannassa on rantasauna josta saa todella makoisat löylyt!


"Kyllä kelpaa!"

Saunan lämmitykseen

Pikku-Parta odottaa saunan lämpiämistä 😊Ilta-auringon laskemista sai ihastella harvase ilta vastapäisen saaren taakse...huoh

Laukonrannan tunnelmallinen olohuone


Pikku-Parralla oli tulopäivänä 12-vuotis synttärit, ja juhlan kunniaksi hän sai synttärihatun päähänsä ja hieman nakkikakkua. Mihin nämä vuodet vierivätkään...juurihan meillä oli kolme näitä partasuita...nyt nuorinkin täytti jo Wanhan Papan iän...

Uusi aamu taas valkeneeMökin terassilla on mielettömän hieno grillipaikka, takkoineen ja puuliesineen! Pakkasta uhmaten keiteltiin aina tässä mieluummin aamukahvit kuin sisällä keittimellä. 


Koska nokipannu-kahvien voittanutta ei ole... 😘


Muutaman kerran pilkille tarjettiin lähteä. Pikku-Parta viis veisasi näillä pakkasilla pilkinnästä, se mieluummin käpertyi mökillä porontaljoihinsa...


Ihanan rauhaisaa, suorastaan meditatiivista on pilkkiä koskemattomilla jäillä ja hangilla. Kuunnella pelkästään jään pauketta alla. Ei harmittanut kalojenkaan poissa olo, fiilis oli niin korkealla!"Hyi hittolainen! Mää jäädyn tänne!"

...sitten sisälle lämmittelemään taas...
Pikku-Parta ottaa sisällä "aurinko-kylpyä" ja ihailee maisemia vain ikkunoista  😁

Joulun kunniaksi maisteltiin paahdettuja kastanjoita ensimmäistä kertaa

Lenkillä


Huokailtiin jouluviikko vain näitä maisemia ja luonnon puhtautta. Ja hiljaisuutta. Tämä on kyllä täydellinen paikka jos etsii omaa rauhaa.

Joulu-aatto. Muutamat lahjat jokaiselle, hieman ulkoilua pakkaskelissä, perinteisiä joulu-ohjelmia, joulusauna ja hyvää ruokaa. Siitä oli meidän joulu tehty. Paras lahja oli kun saimme sen täällä viettää 💝Kiitos isäntäväelle taas mökin vuokrasta! Tämä on kyllä yksi suosikkipaikoistamme, kaikista mökeistä joilla olemme käyneet! Tätä paikkaa täytyy suositella muillekin!
Jos haluat kokea luonnonrauhan esteettisesti upeassa paikassa niin klikkaa: http://laukonranta.fi/


Kiitos myös kuluneesta vuodesta blogimme lukijoille! Tähän päättyy tämän vuoden postaukset, uutta vuotta ja uusia retkiä odotellessa! Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

1 kommentti:

  1. Olipa teillä ihanan rentouttava joulu! <3
    Oikein hyvää ja retkien täyteistä uutta vuotta!!

    VastaaPoista