Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 31. toukokuuta 2022

Mökkilomailua Savossa



Perinteinen talviloma viikko ja perinteisesti Savvooseen päin suunnattiin upealle Niemennokka-mökille jota vuokraa Järvi-lomat !






Rantasauna 💛


Meillä oli kumivene mukana vaikka ihan tarkkaan ei tiedetty saadaanko laskettua sitä. Pienen pohdinnan ja puiden kiertelyn jälkeen saatiin se käsipelillä laskettua saunarannasta 😁 (rantaan ei pääse autolla).







Maisemat ovat upeat täällä, ja mökin ja saunan isoista ikkunoista niitä onkin kiva ihailla säässä kuin säässä! Nyt meillä kävi tsäkä ja aurinkoiset ilmat hellivät meitä suurimman osan viikkoa!



Saunarannassa on kiva tulistelu- ja grillailupaikka 😍






Parroilla meni lujaa koko viikon, 12-vuotiaalla vanhuksellakin! Hiekkarannoilla oli kiva leikkiä vesileikkejä ja siemaista välillä suuhun puhdasta saimaanvettä ja sitten taas juostiin pää viidentenä jalkana 😂




Pikku-Parralle tämmöinen luonnossa oleilu oli mahtava kokemus, se harjoitteli ketteryyttään portaissa, kivillä ja hiekalla, tutki ötököiden elämää ja maisteli keppejä ja käpyjä. Viikon jälkeen tuntui kuin olisi palannut kotio eri koiran kanssa, mökkiviikko oli niin aikuistava kokemus hälle.












Täällä Pikku-Parta tutustui ensimmäistä kertaa kumiveneellä matkaamiseen, isommassa veneessähän se onkin matkannut jo todella kivasti. No eipä tämänkään kanssa ollut ongelmia, kun vauhti nousee niin Parrat nukahtavat 😄, vanha Yamahan kakstahti-moottori tuudittaa kummankin näköjään uneen.




Kaupassa käynti toteutuikin tänä vuonna veneellä. Katsottiin kartasta että mökiltä keskustaan ei ole kovinkaan pitkä matka vesitse, pidempi olisi tullut autolla ajaen. 


Savonrannan vierassatama oli aika tyhjillään vielä, eikä satamaravintolakaan ollut vielä auki. Kuukauden päästä täällä taitaa olla hieman erinäköisempää 😉...




Vesi on sen verran kylmää, että Parroille pistettiin pelastusliivien alle villapaidat päälle. 

kolme norppaa, viiksekästä 😊


Savonrannan Salessa on ajateltu veneellä kauppaan tulijoitakin, sieltä saa lainaksi maitokärryt joilla voi kärrätä ostokset venesataman rantaan 👍👍👍






Pappa sai viikon aikana toteuttaa vetouistelu-viettiään kun heti mökin edustalta lähti syvänteitä joita oli kiva uistella. Harmillisesti ei ole kuva todistetta mutta yksi taimen kävi näyttäytymässä virvelin päässäkin. Muuten jäi taas kalansaalis laihaksi vaikka rannasta haukea yritettiin ronkkia myös.




Saaressa


Yh, liian tabascoista meijän makuun nämä olivat....



Siinä se viikko taas vierähti ja aivan liian nopsasti taas. Kyllä näissä maisemissa ja näin mahtavalla mökillä pidemmänkin ajan viettäisi luontoa ihmetellen 💚











Kiitoksia Järvi-lomat taas kerran! Suositella voi, on nimittäin aivan mielettömän hienot puitteet tällä mökillä! 👌



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti