Erä-Parrat

Erä-Parrat

torstai 28. syyskuuta 2017

Björkholmenissa 23-24.9


Taas päästiin vain yksi yö viettämään luonnossa. Tuulet olivat perjantaina lähdön esteenä joten niitä sitten tyynnyteltiin ensin yksi yö kotona mutta heti aamun tullen kipastiin veneelle ja nokka kohti Emäsalon länsipuolta.

Muutama tunti uisteltiin kunnes tuuli nostatti vaahtopäät isommiksi ja pakko oli lähteä etsimään yösijaa ja vakaata maata jalkojen alle.


Kaiku näytti kalatonta, mutta uistelu-eväät kyllä maistuivat:

Muutama uusi taimenen narraajakin hommattiin, paha niitä vaan on näytellä jos katsojia ei ole mailla halmeilla...


Leiripaikaksi valikoitui vanha tuttu Björkholmen. Ensin ajattelimme Onaksen retkeilypaikalle mennä mutta idästä tuleva tuuli puhalsi sen verran että ajattelimme että siellä ei kivaa olisi maissakaan.
Björkholmenin länsipuolen ranta jäi täysin tuulelta suojaan.


Yllätävän nopeasti näinkin suuren leirin pistää pystyyn! Uudessa Savotan saunateltassa olisi kyllä muutama parannettava pystytys-asia, kuten miksi keppien kiinnitys on sisäpuolelta eikä ulkopuolelta? Miksi pitää sukeltaa teltan sisään keppejä kiinnittämään kun ne voisi ulkopuoleltakin kiinnittää? Telttahan ei siis pysy pystyssä ittesseen ilman naruja kuten tuo Hannahin kupoliteltta, ja narut ovat myös aika lyhyet. Onneksi kyllä paksut. Kyllä se melkein pari ihmistä aina vaatii pystytykseen, tai sitten emme vain ole vielä keksineet oikeata pystytysjärjestystä...

Saunateltan kamiinassa suositellaan poltettavan pientä koivuhalkoa. Noh, joka puolella ei ole koivuun mahdollisuutta, ja nyt ei ollut täällä joten ei muuta kuin keräämään risuja  ja kaatunutta puuta metiköstä ja polttamaan sitä mitä on. Paloi muuten todella, todella puhtaasti kamiinassa ne kaikki metsikön risut! Aamulla oli hyvin pieni määrä hieno tuhkaa vain tuhka-astiassa! Eli hyvin pelittää ilman koivuakin :).

Kamiinalla valmistuu hyvin foliossa mitä vain! Tässä siinä porisee makkara-perunat tomaateilla. Nam nam!

Aurinko laski jo 19.20, joten ei muutakuin fikkarit esiin jos mieli nähdä mitään sen jälkeen.


Illan rantabiletys!Kalastus oli aivan mahdotonta täällä rantojen mataluuden vuoksi. Taas yksi kolmenkympin uistin jäi pohjaan lillumaan...


Aamun valjettua oli aamutoimien vuoro, Pappa joka ei ikinä kokkaa kotona, loistaa kokkina merellä :D, nuotiolla on helppo kiehauttaa niin kahvipannu- kuin muna- ja nuudelivedet!Ja sittenhän se alkoi taas leirin purkaminen, sekin on osa tätä retkeilyä. Toki sen pystytys on paljon aintoisampaa! Kiva aina miettiä uusissa paikoissa että mikä laitetaan ja mihin!

Vuorokauden ainut miinuskohta oli lauantai-iltana yhtäkkiä leiriimme eksyneet viereisen poukaman veneen koirat! Ai että sapettaa että niitä koiria ei voida pitää yhtään silmällä missä menevät! 

Tässä seurailimme että miten karvamadon käy telttamme yllä kun pitkäkoipi-hämähäkki sitä kävi hieman tunnustelemassa :)... 

Leiri on purettu. Kalastaja-Parta ei tykkää yhtään. Hän voisi muuttaa kuulemma luontoon asuskelemaan samointein. Heihei vanha tuttu Björkholmen. Kutsuma nimeltäsi kaveripiirissä K***n kutusaari :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti