Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 19. syyskuuta 2017

Uuden saunateltan testailua Norra Sandö 16-17.9


Hommattiin Savotan saunateltta kiuas-kamiinalla syksyn ja talven kylmeneviä retkeily-iltoja varten!


No, sitähän piti päästä sitten heti kokeilemaan joten veneen nokka kohti Norra Sandötä ja leiri pystyyn!Kyllä tuntui hyvältä hankinnalta. Varsinkin kun päästiin tositoimissa sitä testaamaan eli lauantaina oli aikamoiset säävaihtelut. Juuri kun alkoi aurinko paistamaan niin hetken päästä myrskypilvi pimensi taivaan ja satoi kaatamalla. Sade ja aurinko vuorottelivat koko illan.
Mutta eipä se haitannut kun sade hetkellä pääsee koko sakki fiilistelemään myräkkää lämmön ääreen...


Parroille oli kolme retkituolia jotta ei tarvitse maassa värjötellä, tosin ku me ihmiset saatiin tyytyä retkijakkaroihin....

 Nukkumateltan kasausta. Harmillisesti eräällä reissulla meiltä katkesi magneettikohdasta yksi teltan keppi, eikä ihan heti googlettamallakaan löydy varakeppejä. Nyt sitten pitää aina viritellä oksasta ja teipistä tuki keppiin. Täytynee jotain sille keksiä...Kävi oikeastaan säiden puolesta hyvä onni, sään epävakaus kun savusti kaikki muut retkeilijät saarelta pois joten saatiin olla täysin keskenämme! Luonnonrauha!


Puuvarkaissa :D Papalla oli kelluntarengas mukana jota hän testaili taimenen toivossa erään karikon kohdalla...
Nooh, taimenia ei kelluntarenkaat kiinnostanut eivätkä he näyttäytyneet...


Kaikenlaista kivaa sitä kerkiääkin vajaassa vuorokaudessa! Kyllä hermo lepää luonnossa ja sen parissa eläessä. Olisi voitu jäädä taas pidemmäksikin aikaa mutta eipä se kello pysähdy täälläkään.

Kamiinan päällä valmistuu kätevästi ruuatkin. Tässä valmistumassa foliokääreessä Hk:n sininen lisukkeineen. Aamulla keitettiin kahvit, kananmunat ja nuudelivedet kaikki samaan aikaan kamiinan päällä.

 Pimeä tulee jo kahdeksan maissa. Ja täällä se on sitten pilkko pimeätä!Kiireettömän aamupalan jälkeen ei ollut vielä mikään kiire kotio. Hieman virvelin viskontaa ja pikkuhiljaa leirin purku.

 Muuttolinnut ovat alkaneet kerääntyä muuttoa varten. Joutsenetkin liikkuvat jo monen linnun parvissa, kyhmyt ja laulut sekaisin.

 Kuollut kastemato jota jotkut kärpäset kovin jo ahtoivat suihinsa... 


Vielä on retkeilyaikaa jäljellä jos vain merituulet pysyisivät aisoissa :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti