Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 31. joulukuuta 2019

Joululoma Kemiönsaarella


Odotettu joululoma!
Ja taas "uudessa" paikassa. Ei olla aikaisemmin ikinä käyty Kemiönsaarella joten päästiin uusiin maisemiin joulua viettämään.
Vuokrattiin tämän jouluinen mökki Lomarenkaan kautta, mökki on Söderlångvikin kartanon mökkejä, nimeltään Grindstugan. Meren rannalla, tietysti :)
Aivan ihana paikka! Ihastuttiin mökkiin ja miljööseen heti ekana päivänä! Mökki on tosi tilava ja avara. Suorastaan luksusta!

Mahtava lämmin veranta mahdollisti maisemien, luonnon ja lintujen ihailun!
Mökillä oli erillinen saunamökki, vaikka se pieneltä ulospäin näyttääkin niin oli sisään astuessa paljon tilavampi kuin antoi odottaa.Ensimmäisen aamun kahveja juodessa vain huokailtiin verannalla maisemia, tuhnu kelistä piittaamatta...
Kahvien juonnin jälkeen oli aika lähteä tutustumaan miljööseen tarkemmin.
Mökki sijaitsee remontissa olevan Söderlångvikenin kartanon lähettyvillä.
Pikku-Parta olisi mielellään kipaissut tarkemmin tutkimaan asumusta, niin olisi myös Mamma. Ehkä sitten vuoden päästä...

Bongattiin viikon aikana joka päivä merikotkia muiden lintujen ohella. Kun vain osasi katsoa puiden latvoja tai taivasta.

Ekana päivänä kun valoisaan aikaan lähdimme Partojen kanssa lenkille niin ihmettelimme kylttiä tien vieressä jossa luki "Lentoasema". Miten täällä voi lahden pohjukassa voi olla lentoasema...? Selvisihän se sitten:
Toisena päivänä tehtiin myös mukava löytö heti mökin takaa. Leppäkerttu-kiviä seuraamalla pääsee upealle näköalapaikalle!Muutenkin mökin lähettyvillä oli aivan ihanat metsämaastot Partojen kanssa lenkkeillä.

Toukka-Parran tassua alkaa ikä painamaan toisinaan...silloin pitää auttaa miestä mäessä :)
Isäntäpari oli tuonut meille mökkiin hienon kuusen jouluksi! Tämäkin oli ihan luksusta! Kiitos!
Parrat saivat siis kuusen tuoksuisen joulun tällä kertaa.


Joulupäivä meni lintujen touhuja kattellessa. Virveleitä käytiin kerran heittelemässä rannassa mutta ei mitään tarttunut.
Kotkia, kotkia ja kotkia :D, näitä oli kyllä kiva seurailla!

Muutamana päivänä seurasimme kuinka aikuinen joutsenpari "kiusasi" nuorukaista. Nuorukainen oli aika kesyn oloinen ja välillä häädimmekin aikuiset rannastamme pois että kaveri saisi olla rauhassa Viikkoon mahtui paljon tuhnukelejä mutta onneksi tuli niitä hienojakin päiviä. Ja kirkkaita öitä!
Ja pitihän sitä hieman myös "eräilemään" päästä :D. Otettiin telttasauna mukaan ja nyt kerrankin kokeiltiin sitä ihan saunana! Hyvät löylyt lähti! Ja mukava oli kamiinalla kahvia keitellä ja glögiä lämmitellä.Voi vitsit että viikko kului taas aivan luvattoman nopeasti! Tänne kyllä haaveillaan tulevamme toisenkin kerran! Kiitoksia Isäntäväelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti