Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 30. kesäkuuta 2020

Lapin Reissu-20, matkapvät 15-20 Kukkulajoella lenkkeilyä ja Alajärvellä telttailemassa


Ei voi kuin huokailla että miten nämä päivät menevät näin haipakkaa ohi kun on näin ihanassa paikassa...
Välillä on hyvä pitää lepopäiviä, ja sitten tulee semmoisia päiviä että sää rajoittaa vanhojen Partojen menoa. Mutta saatiin nyt koko sakki sentäs jotain tehtyä, näin puolen viikon aikana.

Räkän vähyys on onneksi vielä mahdollistanut lenkkeilyt erämaassa.
Kukkulajoen liepeillä on tosi kiva käydä tutkimassa maisemia ja luontoa kun siellä ei turistit pyöri eikä ole vielä ikinä ketään vastaan tullut.

 Kukkulajoki

Vanhoja saksalaisten jäänteitä löytyy tunturista sieltä sun täältä... Tässä on tiiltä joen pohjassa. Paikalla on sijainnut mylly tai talli.
Tämä Kilpisjärven luonto on vain kertakaikkisen mahtavaa... Paikoitellen niin helppoa käveltävää...


...ja paikoitellen sitten hieman haastavampaa.

Viilennystä hakemassa! 
Parrat löysivät porojen luita useammasta kohdasta, hyvä ettei tappelua niistä jo saatu aikaiseksi.


Ja Mamma löysi tämän reissun ensimmäisen takapihan koristeen.Vanha Toukka-Partakin jaksoi iloisesti yli kahden tunnin lenkin. Lopussa vielä jaksoi "vitosiakin" läpsytellä :D
Reissujen päätteeksi on kiva palata aina vuokramökillemme, ja laittaa vaikka sauna päälle ja vain nauttia olostaan ja maisemista.
Sunnuntaina oli luvattu hyvää keliä taas ja päätettiin lähteä hieman luontoon taas vaihteeksi oleilemaan. Suunnaksi Alajärven alajuoksu!Ollaan käyty täällä parina viime kesänä päivän kalastusreissuilla. 2018 vuonna saatiin harjusta hyvinkin, viime kesänä ei sitten yhtään kalatapahtumaa.Tsori paikalliset, siirsimme vanhan nuotion paikan rannassa hieman sivummalle... toivottavasti ketään ei pahota mieltänsä... mutta jos jotain hyvää täytyä siitä kertoa niin veimme myös kaikki vanhassa nuotiossa olleet roskat pois mukanamme...Ihana leiripaikka taas! Eikä hyttysetkään häirinneet kun piti vain huolen että kummatkin Thermacellit olivat päällä.
Kävelimme lenkin moottorikelkkauraa pitkin Taatsajärven puolelle.
Mutta kaikki vedenelävät loistivat poissaoloaan...
Huh! Sitten Papalla tärppäsi kilonen taimen kiinni! Taimen on parhaimman makuinen kala ja kun se juuri täytti ottomitat niin päätettiin se grillille laittaa. Nam!
Pimeäähän täällä ei tule ja kun ei oltu nukkumassa pimennysverhojen takana, niin johan sitä herättiinkin sitten jo klo 03.00. Ehkä hienoinen vilu myös vaikutti asiaa. Oli nimittäin mittari vajunnut nollaan asteeseen päivän helteestä... Ja kauhia sumu joka puolella!Ekat nokipannukahvit klo 03.00, sitten piti käydä hieman lämmittelemässä vielä makuupusseissa (Parrathan sieltä eivät olleet vielä poistuneetkaan...) kunnes seitsemän jälkeen herättiin taas uudestaan. Ilma oli lämmennyt jo 10 asteeseen.Aamulenkkeilyä Partojen kanssa järven vierustalla. Ensimmäiset mäkärät löytyi täältä! Onneksi eivät kerenneet Partoja kuppaamaan ja aika haipakkaa palattiin leiriin takaisin Thermacellien luo :D
Leirin purku.
Tänne on luvattu aika hurjaa säätä seuraaviksi päiviksi, ja kun täällä alajuoksulla ei toimi mitkään yhteydet niin katsoimme parhaaksi lähteä aikaisin takaisin mökkiä kohti jotta ei myrsky pääse yllättämään aikaisemmin mitä on luvattu...
Ihana reissu taas kerran. Eikä jäänyt kalaa vaille täydelliseksi vaan oli vain täydellinen reissu.Nyt ne sateet sitten alkoivat. Ilma tuntuu kuin -2.Tässä on hyvää aikaa kaivaa kerrankin kirja esiin tämän loman aikana ja vain ollamöllöttää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti