Erä-Parrat

Erä-Parrat

sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Syyslomailua Saimaalla, Laukonrannan hulppeissa maisemissa


 Aiemmin ollaan vietetty jouluisin pieni lomaviikko luonnon parissa, mutta tänä vuonna katsottiin parhaaksi lähteä jo marraskuussa hermoja lepuuttamaan kaiken tämän vuoden mullistusten takia. 

Monia kivoja mökkipaikkoja guugleteltiin ja löydettiin, mutta tämä huvila Saimaan rannalla valikoitui sitten ykköseksi. Ja täytyy sanoa että aivan ykkös-mökiksi paikka paljastuikin! Ei naapureita, veneen pystyi laskemaan rannasta, rantasauna ja mielettömän hieno huvila! Kyllä täällä kelpasi marraskuisia tuulia kuunnella ja vuoden pimeimpää aikaa viettää!

Hieman kuvasatoa ja tunnelmia viikolta!
Rantasauna Rantaan vie portaat sekä autolla ajettava tie


Olohuone, vai olisiko mieluummin olosali :D


Takaterassilla sijaitsi täydellinen kesäkeittiö, oli kaasugrilli ja liedet, puuliesi, takka, leivinuuni....huoh

Mökin takana sijaitsi Suurijärvi, jossa saattaa majavia bongata
 

Laukonselkää


Tehtiin viikon aikana useita ajeluja kumiveneellä tutkimaan paikkoja ja saaria. Ja Pappa tietysti veto-uisteli Laukonselkää useana iltapvänä. 
Ja tuloksetta! Ei kalan kalaa löydetty mikä oli aika pettymys... Mutta hienot maisemat ja puhdas vesistö korvasivat sitten saaliin :).


Vanha Toukka-Partakin jaksoi vielä innostua uusista maisemista!


Tehtiin myös metsäseikkailuja harva se päivä. Mieltä kiehtoi ajatus mökin takana asustavista majavista. Loppu viikosta tuloksettoman majavajahdin jälkeen kuulimme metsästysporukalta johon törmäsimme, että taitavat majavat muuttaneet, viimeksi nähty kymmenisen vuotta sitten täällä päin? Maasto on tosi vaihtelevaa ja sitä kautta kivaa tutkittavaa. Jylhiä kallioita kohoaa joka puolella, sitten taas tarvotaan suossa tai kangasmetsässä. 
"Missä ne majavat luuraavat?" :D

Ainut jälki majavista?


Fiilistelyä takkatulien ääressä...


Nokipannukahvia puuliedellä...
Veto-uistelua Laukonselällä...

Ja taas mennään...Huvila vesiltä nähtynä...Kumivene mahdollistaa 😉Vuoteen kanavalla
Aika hylätyn tuntuinen retkeilypaikka...?Viikon aikana kävimme kerran ruokakaupassa Puumalassa, jolloin piti käydä katsastamassa samalla muutama lähinähtävyys. 
Norppapolulta löytyy hieno, uusi laavu! Harmillisesti vesisade yllätti meidät joten lenkkeily Norppapoluilla jäi vähäiseksi.

Mökillä takaisin, Pikku-Parta miettii että lähdettäisiinkö taas veneilemään hieman vai tehtäisiinkö metsälenkki...

No jospa leikittäisiin välillä vain sisällä :)Vanhat äijänkäppänät jaksoivat viikon oikein hyvin vaikka päiväunet jäivät paljon vähemmälle kuin kotosalla. Parrat eivät vaan malttaneet torkkua kun Mamma ja Pappa touhottivat niin paljon menemään...
Ainut kalaa muistuttavakaan joka saatiin viikon aikana 😅


Taas yksi kaunis päivä päätöksessään... huohTäytyy sanoa että kyllä vietettiin ihana hengähdystauko-viikko täällä Saimaan rauhassa. Kiitos isäntäparille vielä tämän mahdollistamisesta!

Huikea paikka! Voi suositella!!!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen loma teillä takana! Me hankimme viime kesänä mökin saaristosta ja siellä olisi myös venepaikka. Olenkin tässä ahkerasti päntännyt erilaisia merimerkkejä ja reimareita, jotta tulevaisuudessa voitaisiin hankkia oma vene. Tuollainen kumivene ei välttämättä olisi myöskään hullumpi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentoinnista! Merimerkit kannattaa ottaa haltuun! Onnea mökin hankinnasta!

    VastaaPoista