Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 2. helmikuuta 2021

Mökkeilyä Pellingissä

 


Pitkän tuntuisen tammikuun lähestyessä loppuaan, mieli halajasi jo luonnon pariin ja ottamaan pientä irtiottoa arjesta. Kovin odottelemme jo että talvi loppuisi että pääsisimme telttailemaan ja veneilemään. No sitä odotellessa täytyy keksiä muita ratkaisuja, kuten vkonloppu-mökkeily! 

Tänä tammikuussa on "kunnon" talvi tullut tänne etelä-suomeenkin, lunta on tullut ja hieman liikaakin, ainakin meistä. Ja Partojen mielestä myös, heidän kanssaan ei tarvitse poluilta poiketa kun ovat upoksissa paksuissa nietoksissa 😀 Harmillisesti paksu lumipeite on myös pitänyt jäät ohuina joten pilkillekään ei ole tarvinnut lähteä...

Mieleen tuli sitten että jos vuokrattaisiin mökki ulkomereltä, niin siellä pääsisi vielä avovesi kalastamaan ja olisi lämmin mökki tukikohtana!

Kysyttiin pikaisella aikataululla vanhasta tutusta Nybondas Trädgård:sta talvi-asuttavaa mökkiä ja heillä oli tarjota vapaa Mummon Mökki! Mökistä lisätietoa löytyy täältä > Vuokramökit Nybondas Trädgård

Mahtavaa! Sitten ei muutakuin kamat taas kerran kasaan, kalastuslupien hakuun ja matkaan!


Lautalla Pellingin saareen! Jääraja meni tammikuun viimeisenä perjantaina täällä Pellingin kohdilla.Perillä meitä odotti lämmin mökki johon oli laitettu jo tulet takkaan 💜 Oli kiva asettua tunnelmalliseen Mummon mökkiin aloilleen viikonloppua viettämään. Ja mikä hiljaisuus ja rauha Pellingin saarella on verrattuna kaupunki-oloihin, ah. 

Pakko se oli jo perjantai iltapäivällä päästä ns. tyhjät heittelemään pois 😀 ja katsomaan että missä se jää-raja oikein menikään. Ihan kaikkialle tutulla lahdella ei enää päässyt heittelemään, jää alkoi ottamaan valtaa jo.

Pikku-Parta Huimapäätä ei taas paljoa päässä paleltanut kun hyppi jäälautalta toiselle...

Vanha Toukka-Partakin jaksoi vielä hyvin pikku pakkasesta huolimatta 😊


Lahdella oli aika monta joutsenta vielä 
Valon loppuessa tähän aikaan vuodesta siinä viiden maissa, on kiva lähteä saunan lämmitys puuhiin ja lämpöiseen mökkiin iltaa viettämään.


Seuraavana päivänä fiilisteltiin Pellingin tuoreen lumen peittämää maisemaa ja ennenkaikkea hiljaisuutta.
Ei nähty sen päivän aikana montaakaan autoa tai ihmistä. Koirista puhumattakaan. Huoh...ihanaa...Kävimme katsomassa Sturjanin kääntöpaikan josta voisi mahdollisesti kumiveneen kesäkeleillä laskea...Pellingin kylän kaupalle! Niin idyllistä! Ja hiljaista...Ah!

Iltapäivän puolella suuntasimme taas kerran kokeilemaan josko taimenet heräisivät syömään. Tai siis eihän me varmuutta saatu siitä, että oliko niitä enää näillä main kun ei tapahtumaa kohdille sattunut. 
Voi olla että oli tai sitten ei, niiden syönti-aika kun on niin lyhyt tapahtuma tähän aikaan vuodesta, eikä osuttu ainakaan siihen aikaan paikoille 😄Alkoi lahti jäätymään...

Lumi-Parrat 💙


Pakkasta oli -5 astetta. Ajateltiin kokeilla että vieläkö tämmöisessä pikkupakkasessa Trangian kaasulla saisi kahvit keitettyä ja saihan ne kun kaasu oli lämpöisessä ollut. Kyllä kuumat kahvit tekivät hyvää lumisia maisemia ihaillessa!Loppuilta menikin perinteisesti saunoessa ja hieman hyvää ruokaa tehdessä! 
Olipa kiva viikonloppu! Kiitos Isäntäparille mökin vuokraamisesta!


Ps. tästäkin reissusta olisi videota tulossa jos huitsittaa vilkaise Erä-Parrat Youtube-kanava 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti