Erä-Parrat

Erä-Parrat

tiistai 18. toukokuuta 2021

Talvilomailua Saimaalla!

 


Odotetun talviloma-mökkeilyn aika koitti vihdoin ja viimein! 

Tällä kertaa pakenimme pääkaupunki seudun hulinoita savolaisiin maisemiin Saimaan äärelle.

Olemme olleet täällä samaisella mökillä aikaisemminkin, vuonna 2013. Silloin oli hieman enemmän hännänhuisketta 😌 kun mukana seikkailivat vielä Kalastaja-Parta sekä Toukka-Parta. Nyt hännänhuiskeen toimitti ainukainen Pikku-Parta vain.

Ihana mökki pihapiireineen ja ulkona oleskelupaikkoineen 💜 täältä löytyy niin sähkösauna, että perinteinen rantasauna, grillikota, kaasugrilli, tiipii tulipaikkoineen ja palju!



Ja hiekkaranta jossa kiva telmittää vanhaa karvakorvaa!






Mökki sijaitsee Savonrannassa, alle 70 kilsaa Savonlinnasta, Saimaan äärellä ja sitä vuokraa yritys nimeltä Järvilomat! Järvilomien muutkin vuokramökit ovat siistejä ja omaperäisiä, ollaan vierailtu vuosien varrella myös Niemennokassa sekä Porvoon Sondbyssä (Sondby löytyy täältä blogistakin 😉)





Ankkuri valikoitui tällä kertaa kohteeksi siksi, että ajattelimme sen rannan olevan sopivin kumiveneen laskuun 😁, haaveissa oli päästä veto-uistelemaan hieman Saimaata. 

Saimme kuin saimmekin veneen laskettua, tosin hieman haastavammin kuin ajattelimmekaan!


Hivutimme käsipelin trailerin mökin kulmalta alas (auto ei mahtunut) ja siitä sitten rantaan ja veteen!


So far so good...



Kunnes tuli sitten aika käynnistää moottori. Voi luoja. Mitä pärinää se piti. Sanotaanko että nyt se vanha Yamppi sitten petti... Hieman masensi jo ensimmäistä iltaa se. Pappa kaivoi uudet tulpat esiin ja vaihtoi...josko se siitä..


Ilta olikin jo pitkällä kun oltiin asetuttu taloksi, ja päästiin vihdoin ja viimein saunan lämmitys puuhiin ja hieman juustoja maistelemaan. Huoh mikä hiljaisuus ja kamiinan porina. Ah.



Aamu aloitettiin perinteisesti nokipannukahveilla! Mökiltä löytyy myös Mocca-masteri mutta jos vain voi tulella pannukahvit laittaa niin kyllä ne on ihan ykköset!



Siitä sitten sujuvasta sujahdettiinkin jo veneilemään ja kokeilemaan josko moottori olisi heltynyt saatuaan uuden kuivan tulpan...Hyvältä kuulosti!



Saimaalta löytyy kyllä hienoa järvimaisemaa! Ja täältä löytyi enemmän asuttamatonta rantaa kuin viime syksyn Saimaa-reissulta, Puumalan liepeiltä!


Välillä hieman rantautumisia jotta Parta pääsee käppäilemään.



Ja sitten taas menoksi! Hieman veto-uistelua...


...ja siihen se moottori sitten taas lakkasi toimimasta!

Soutukeikaksihan se meni si! Ja voin kertoa että tuota kumpparia ei ole helppo soutamalla saada eteenpäin!



Kääk! Tuuli vielä tuppasi nousemaan, ja tietysti vastaiseen! Kyllä sitä mietittiin että miten hittolaisessa päästään takaisin mökkirantaan jos moottori ei enää lähde käyntiin 😨


Pienen tulppien kuivattelu hetken jälkeen moottori heräsi sen verran henkiin että kaasu pohjassa karautettiin kilsan, parin päähän takaisin mökille!


Testiä testiä...


No ei lannistuttu vielä vaikka veneen moottori aiheuttikin hieman päänvaivaa, vaan lähdettiin seuraavana aamuna hakemaan uutta löpöä siihen, jospa se johtuisi vanhasta bensiinistä se temppuilu vain. Eli auton keula kohti Savonrannan keskustaa (joka käsittää ruokakaupan, tankkaamon ja jonkun sekatavarapuodin, joka ei ollut auki). IHANAN rauhallinen paikka! 

Ainut Saimaan norppa joka viikon aikana bongattiin 😂


Keleistä sen verran että vaihtelivat viikon aikana karvalakki ja villakalsari-säästä hellehattu-paahteeseen!

Siika-onget madoilla kalastivat koko viikon mökki rannassa mutta mitään ei jäänyt niihin kiinni, jotkut imukuppisuut kyllä madot kävivät niistä aina tyhjentämässä 😀

Tässä kuvassa oltiin varmaan taas kerran saatu veneen moottori rokkaamaan kun hymy herkiää...


Mökin edustalla menee laivaväylä ja muutamia isompia aluksia siinä nähtiinkin matkaavan


Yhtenä sateisena päivänä oli kiva viettää aikaa tontilla sijaitsevassa tiipiissä. Kuunnella tuulen ujellusta ja sateen ropinaa kunnon kokoisen teltan sisässä.



Ja sitten kelin parantuessa oli mukava istuskella grillikodassa muurinpohja-lettuja paistellen ja maistellen!






Uusia rantoja tutkimassa!



Rupisammakkoja!

Jes! Hyvä reissu!


Illalla paljun lämmitystä!



Aamupala lohi-baageleita avotulella. Ja pannukahvia, tietysti! Nam!



Aamupalan jälkeen tyyni järvi ja siellä polskivat hauet houkuttelivat heittelemään virveliä!




Kivaa oli kalastella kunnes se vanha kuuluisa Yamppi petti taas.... ei oo totta. Nyt se sitten päätti ruveta kunnolla kiukuttelemaan. Voi...prrr.

Mietteliäs

"Miten hitossa se kastelee nää tulpat koko ajan...prrr"....


No Papan painiessa moottori-onkelmien kanssa niin me Pikku-Parran kanssa harrastettin hellepäivän rantaleikkejä ja syötiin välipalaksi hieman muikkuja purkista 😄





Nam nam sanoo Pikku-Parta!


Viikon aikana kevät tuli Savoonkin, lehdet aukesivat puihin ja haarapääsky pari teki pesänsä laiturin alle.
Kyllä oli hieno viikko, pienistä harmistuksista huolimatta! 



Toka vikana aamuna puikula-hauki nappasi vieheen sen verran syvälle sisuksiinsa että oli pakko päästää raukka hengiltä (mielellään ei näitä rokotiilejä rillailla...)...


Pikku-Parta oli riemuissaan kyllä...



No ihan syötävää siitä tuli kun laittoi paljon mausteita ja voita sisuksiin. Ja puhtaan makuinen, kiitos Saimaa!



Lähdön hetket käsillä ja koitti se hikisin homma. Eli veneen nosto ilman autoa, käsivoimin hiekkarannasta!



Kyllä sitä kaksin hikipäissä kiskottiinkin! Mutta hitto vieköön sieltä se ylös saatiin 😅

Köysillä varmistettiin traileri aina lähimpään puuhuun kiinni että jos otteet lipoo niin ei pääse järveen kokonaan laskemaan.

Tämä oli rankin osio... ei näytä jyrkältä kuvassa mutta kyllä siinä yli 200 kiloa punnertaa sai 😆

Loppu hyvin, huh. Ja vene ylhäällä! 


Kiitos taas kerran mökin vuokrasta Järvilomien Harrille, mahtavat paikat teillä täällä Savossa(kin!)!








2 kommenttia:

  1. Wau mikä mökki teillä on ollut! Ja ihania lomakuvia muutenkin! <3
    Hauenkalastuksen huono puoli on juurikin tuo, kun ne pirulaiset välillä imaisevat ne uistimet niin syvälle sisuksiinsa, että ilman vakavaa vahingoittamista niitä on hankala saada sisuksista ulos. Silloin tuo armahtaminen on ainoa oikea ratkaisu.
    Taimenoiset tuntuvat olevan aina niin heppoisesti kiinni että saa jännätä että päätyvätkö ikinä haaviin saakka ja hauen kanssa saa olla "hammaslääkärin arsenaali" aina matkassa että saa uistimet irti. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti kun jaoit omien sivujenne linkin Nanne! Blogi täynnä hauskoja tarinoita ja hienoja reseptejä!! Laitoin muutaman kommentin mutta saa nähdä tulivatko perille kun ilmoitti virheestä? Rapsuja Synttärisankari Viski-herralle!!!

    VastaaPoista