Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 9. elokuuta 2021

Lapin reissu-21 eräilyä PaatarijärvelläOlimme suunnitelleet jo yli puoli vuotta sitten telttailu- ja kalastusretken Paatarijärvelle, ja voi vitsit miten hieno fiilis kun suunnitelmat toteutuvat ja kaikki menee vielä ihan putkeen!

Eli lähtö Solojärveltä ja sieltä Matkatjokea pitkin siirtyminen Paatarille.


Voi luoja taas miten paljon tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa tulikaan mukaan 😂! Mutta ei hätää! Meillä tuli Kokopellin packraft peräkärryksi jolla saatiin kaikki ylimääräiset mukana kulkemaan. Puusta ei tiedetty, paljonko Paatarin saarissa olisi niin sitä oli sitten roimasti myös mukana.

Kumpparin plotteri ei näyttänyt syvyyksiä, niin syvyyksiä piti kytätä kännykän maastokartasta. Ja niitä kannattaa seurata siirtymässä koska välillä tulee todella matalia matalikkoja ja moottori pitää nostaa ylös ja tökkiä melalla vene eteenpäin..


Mahtavaa maisemaa!
Ensimmäiseksi yöpaikaksi valikoitui Pekka-Iisakin saari Paatarilla. 


Pekka-Iisakin saari

Löydettiin tasainen paikka varvikosta kotateltalle, ja lähelle sai myös veneen parkkiin pienelle hiekkarannan tyngälle.Jes mikä FIILIS! 
Pappa kävi ennen illan tummumista hieman veto-uistelemassa Paatarin syvännettä, mutta vieheisiin ei harmittavasti tullut sitä odotettua 2-3 kg:n taimenta vaan 300g ahven... Noh onneksi nämä maisemat korvaavat kalastuspettymyksiä! 😁


Illalla tuli sen verran viileätä että kamiina ajoi asiansa ja lämmitti teltan mukavasti nukkumaanmenoon.

Aamukaffet ja ruuat tehtiin rannan nuotiolla, kyllä maistui hyvältä näissä maisemissa!


Virveliä viskottiin illalla vika ja aamulla eka mutta harmittavasti pintovat harrit eivät olleet lainkaan kiinnostuneita vieheistä...😑Ei muuta kuin paikan vaihto sitten! Kamat kasaan ja veneeseen ja suunta kohti lounaista Paataria.Upea Paatari!Saavuttiin veto-uistelun päätteeksi Iso-saareen ja bongattiin älyttömän hieno leiripaikka sieltä! Tasainen kallioreunus johon kotateltta mahtui juuri hyvin ja jäi tilaa "terassillekin"!Kyllä kelepaa!

Veneellekin löytyi taas oma kalliosyvennyksensä.Iso-saari


Välipalaksi kokkailtiin nuotiossa ja trangialla hieman kana-pitaleipää, suussa sulavaa! Kanaviipaleita, kinkkusuikaleita, salaattia, kurkkua ja smetanaa 👌Paatarijärvelle varattu kuohuva maistui myös!

Illan suussa Pappa lähti taas perinteiselle kolmen tunnin veto-uistelulleen ja me Pikku-Parran kanssa sillä aikaa tehtiin päivällinen meille, uusia perunoita voilla ja makkaraa.
Aurinko laskee


Aamulla herättiin kun aurinko porotti telttaa tulikuumaksi. Hieman pannukahvia ja pitaleipää aamupalaksi, saaren kiertelyä, pulahdusta 15 asteisessa Paatarissa.Kyllä sitä kamaa taas olikin mukana...


Leiripaikka tyhjennettynä

Aivan mahtava reissu! Taimenta vaille täydellinen. Iso-saareen uistellessa kävi joku isompi kala hetken kiinni lusikassa mutta pääsi harmillisesti irti. 

Mutta niin kivaa ja rauhaisaa oli että ei se kalan puuttuminen jää tästä reissusta päällimäisenä mieleen vaan upea puhdas luonto ja luonnonrauha ja hieno järvi, upeine saarineen. Suosittelemme kohdetta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti