Erä-Parrat

Erä-Parrat

perjantai 3. syyskuuta 2021

Lapin reissu-21 Kuusamossa Ala-Kitkajärvellä

 


Oltiin reissun lopuksi varattu mökki Kuusamosta, Ala-Kitkajärven rannasta. Mökki kaikilla mukavuuksilla jotta päästäisiin hieman lepuuttelemaankin välillä 😊. Pappa mietti peräti että jaksaako hän edes venettä laskea tänne, mutta kun järveä katsoi ja ajatteli että "hei tää kuitenkin on Kitka!", niin eihän tämmöistä tilaisuutta voi päästää ohi että ei hieman veto-uistelisi Kitkajärveä...

Muita kiinnostuksen kohteita täällä Kuusamossa meillä ei enää oikein ole, ollaan vuosien saatossa käyty katsastamassa kaikki "turistirysät" Oulangalla ja kalastettu Kuusingilla ja Kitkajoella, mutta veneellä ei olla aikaisemmin Kitkajärvelle päästy, no nyt päästiin 😋.


Mökki oli oikein hieno, hyvin varusteltu (pesukone ja kuivauskaappikin!), tilava, tunnelmallinen ja hyvällä sijainnilla!
Tuntuipa elämä helpolta, ehkä hieman luvattomankin helpolta sitten Inarijärven mökkeilyn. Ei tarvinnut tupaa lämmittää eikä vesiä kantaa 😁






Sauna oli puusauna josta iso plussa! Ja hyvät löylyt lähtivät täältäkin!

Päivän lepäilyn jälkeen olikin jo puhtia ruveta ajattelemaan veneen laskua ja virveleiden kokoamista heittelykuntoon. Eli tutustumaan järveen 💙


Mökkirannassa oli hyvä laituri jossa kumivenettä pitää. Veneen lasku onnistui muutaman kilometrin päästä Ala-kitkajärven venesatamasta näppärästi. Satama oli varmaan yksi hiljaisimpia satamoita jossa ollaan vierailtu, laitureilla ei kovinkaan montaa venettä ollut!



Ja ei muuta kuin veto-uistelemaan Ala-Kitkaa!




Ahventahan sieltä löytyy! Ja ihan syötävän kokoistakin. Nämä pienemmät eivät jaksaneet vetovirvelin räikkää laittaa soimaan mutta muutaman kerran oli jotain isompaakin joka räikän laittoi rääkäisemään, harmillisesti pääsivät (nämäkin!) isommat irti kelatessa...


Pikku-Parta "kalasti" itsekin, hän löysi rantakivikosta kuolleen Kitkan viisaan... 😂


Eräänä aamuna Mammaa onnisti pienellä Beten lipalla ihan laiturilta! Oli siinä pojat ihmeissään, vasta heräilivät päivään, kun Mamma kantoi saaliinsa mökin terassille 😀
Leivitettiin ahvenien fileet ja paistettiin pannulla, kyllä niitä kelpasi aamukahvin kanssa napostella!





Viikko vierähti mukavasti lomailun merkeissä. Välillä lepäiltiin ja katsottiin vain telkkaria, kun oli huono sää ja hyvän sään aikana tietysti veneiltiin, kalastettiin ja patikoitiin lähiympäristössä.



Syksykin tulla tupsahti Kuusamoon viikon aikana! Tullessa kaikki oli vielä vehreää ja kohta jo huomattiinkin lehtien kellastuvan ja tuulen mukana tippuvan pikku hiljaa puista alas.



Ei olla ikinä aikaisemmin bongattu kuukkeleita lapin reissuiltamme, ja tänä kesänä niitä oli joka paikassa! Vai oppiko korva ja silmä niitä jo etsimään?


Veto-uistelua packraftillä 





Nyt oli hyvä tilaisuus myös hieman hemmotella itseään, eli tehdä perinteistä poronkäristystä ja perunamuusia kun mökissä oli kaikki tarvittava siihen 😋, Rukalla ainakin Riipisen myymälä myy lihaa ja vähintäänkin yhtä hyvää se oli kuin Kilpishallin myymä!

Vikana iltana selkiytyi niin että saimme vielä ihastella upeaa auringon laskua Kitkajärvellä... 💛






Kiitos mökin vuokrasta Tuomi-Tuulia! Aivan ihanan rauhaisa paikka ja todella hyvillä varusteilla varustettu ja toimiva mökki 💕 Kyllä nautittiin viikosta!

ps. Jos mökkeily täällä kiinnostaa sinua niin löydät sen TÄÄLTÄ  😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti