Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 17. tammikuuta 2022

Talvi-telttailua

 


Ensimmäistä kertaa ikinä lumi-ajalla telttailemaan! Pakkohan se oli päästä kokeilemaan, ja kun keksittiin omassa rauhassa sijaitseva paikka tähän kokeiluun niin mikä ettei! Pikku-Parta ei niin innoissaan tästä ollut kuin me, mutta annettiin hänen möksöttää makuupusseissa ja aina välillä jotain suuhun napsastiin hälle, niin kyllä se yksi yö siinä hyvin meni 😉.


Meillä kun tuota tavaraa tuppaa aina olemaan, niin se tarkoitti sitä että lunta pitää edes hieman olla, jotta saadaan tavarat pilkkipulkissa kulkemaan. Puuta piti varata pari säkkiä teltan lämmitykseen, vettä 5 litraa, vaihtovaatteet, kaira, teltta ja kamina tietysti, ruuat, kuvausvälineet, leirikengät, makuupussit ja Pikku-Parralle takkeja ja vilttejä...huoh. Kyllä siinä vedettävää taas riittikin 😂



Lähdettiin maita pitkin patikkaan kohti määränpäätä, ja hieman yllätyksenä tuli maaston vaikeakulkuisuus (vaikka olisihan se pitänyt kartasta nähdä..) 😆



Hikoiltuamme tarpeeksi ylämäki-alamäki ahkionvetoa, päätimme uskaltautua jäälle kävelemään ja katsoimme että pääsemmekin paljon näppärämmin jäitä pitkin kohteeseen...



Muutaman koekairauksen jälkeen tuli luotto jäällä kulkuun, kyllä se kestää!


"Hieman" helpompaa kulkemista 😅


Vihdoin saavuttiin suunnitellulle leiripaikalle. Leirin pystytys ja sen jälkeen Pappa kerkesi hetken pilkkimään vielä ennenkuin aurinko taas laski. Se valoisan ajan lyhyys on kyllä haitta puoli tähän aikaan vuodesta telttailussa. Mutta ei meillä tylsää tule vaikka pimeä laskeutuu. Sitten keitellään lämmikettä ja hyvää ruokaa kaminalla ja fiilistellään ennenkuin silmä alkaa luppasemaan!







Ainut asia, mikä koettiin hieman hankalaksi talvi-ajan retkeilyssä vs. kesä-aikaan, niin astioiden pesu. Sulateltiin vettä nimittäin lumesta. Ja se on hidasta touhua.


Hyvin tuli nukuttua raittiissa ilmassa, muutaman asteen pakkasessa. Ja kahvit hörpättyämme, päätimme purkaa leirin ja lähteä kotimatkalle.



Oikein mukava lumi-ajan telttailu yö! Jospa tästä innostuisi vaikka toisenkin kerran tämmöistä kokeilemaan!


2 kommenttia:

  1. Hui, ymmärrän kyllä Pikku-Partaa! :D Ajatus telttailusta talvella saa vilunväreet aikaiseksi, vaikka tiedänkin että ei se sen kummoisempaa välttämättä ole kuin kesälläkään. Varmasti ainakin saa hyvät ja raikkaat yöunet, jos vaan on kunnon makuupussi että tarkenee.
    Me ollaan kans innokkaasti käyty pilkillä, mutta ollaan kiltisti vaan ajeltu aina yöksi kotiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Nanne taas :)! Eniten tuossa talvitelttailussa harmittaa kyllä ehkä tuo valoisan ajan lyhyys :) kiva olisi pilkkiä ja tehdä kaikenlaista mutta pimeys kyllä pakottaa aikaisin telttaan. Ihanaa kun kevätaurinko jo paistaa ja päivä on pidempi! Terkkuja Wiski-koiralle Koivurantaan!

    VastaaPoista