Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Lapin reissu-17 Martinselkosen eräkeskus


Tämä oli se miksi Martinselkoiselle mentiin! Eli Mamma pääsi karhuja kuvaamaan yöksi piilokojuun!
Kuvausretkelle lähdettiin klo 16.00 Eräkeskukseltä. Kuvaajia ja katsojia oli aika määrä, noin 30 ihmistä jotka kuljetettiin pakettiautoilla kojujen lähelle. Parkkipaikalta oli vielä 1,7 kilsan kävely metsäpolkua pitkin määränpäähän. Kojuja oli useampi ja oppaat jakoivat ihmisiä matkan aikana niihin. Mamma pääsi semmoiseen 8 hengen kojuun, jonka vieressä oli vielä isompi koju.
Kojuille kävellessämme pääsimme jo ihailemaan karhu-emoa pentuineen jotka talsivat suolla muutamien kymmenien metrien päässä meistä ihmisistä! Kyllä hivenen jännitti!
Kojuille tullessa meinasi löysät tulla housuun kun tajusi että karhuja juoksi aivan kojujen edessä ennenkuin me olimme edes sisätiloihin ahtautuneet!
No äkkiä kuvauskamat esiin ja siitä se alkoi, semmoinen 7 tuntia pelkkää karhu-ilotulitusta!
Hyvät että kerkesi välissä eväitä syömään kun kameran piti käydä koko ajan!
Tässä joitain kuvia joita olen kerennyt tekemään valmiiksi..."Hula-hula..." :D


Opas kertoi että paikalla liikkuu noin 40-50 eri karhua, joten katsottavaa riitti koko ajan. Paikalla oli parhaimmillaan kymmenisen karhua samaan aikaan. Aivan huikeeta!

 Koju ei ollut koolla pilattu. 

 Viereinen koju

"Oma" kuvauspaikka

Karhut menivät yöpuulle puolenyön jälkeen ja sen jälkeen niitä ei sitten näkynytkään. Itse sain nukuttua jokusen tunnin, piti vaania korppeja ja kotkia mutta valitettavasti niitä ei ihan kuvausetäisyydelle tullut.
Aamulla seitsemän aikaan lähdimme oppaiden johdattamana sitten takaisinpäin talsimaan.
 Mahtava kokemus kaikenkaikkiaan, jos jotain kritisoin niin ryhmämäärää. Oli todella ärsyttävää patikoida kaikki yhdessä koossa polkuja sen hitaimman mukaan, kun itse tahtoisi kävellä ja toimia reippaasti niin poljet siinä sitten paikoillasi hyttysten syötävänä. Mutta kyllä sen kesti.
 Suositella siis voi! Kiitos Martinselkonen!
ps. terkkuja Pohjanmaalais-pariskunnalle! Oli kiva tutustua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti