Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Lapin reissu-17 matkapvä 2-3 Kajaani-Martinselkonen

Parrat Kiantajärven rannalla

Aamupalan jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa etiäpäin, siirtymä oli lyhyt ja helppo nyt, vain 170 kilometrin ajo Hossan alapuolelle Martinselkosen eräkeskukseen.
Poikkesimme Suomussalmella tankkaamassa auton ja hieman jaloittelemassa.Martinselkosella meitä odotti seuraavaksi kolmeksi yöksi mökkimajoitus Pienen Syrjäjärven rannalla.
Mökki oli siisti ja juuri tarpeisiin sopiva, sähköt löytyi mutta erähenkisyyttä toi huussi ja kaivosta nostettava vesi. Peseytymisvesi kannettiin kirkasvetisestä järvestä.Saunasta lähti hyvät kosteat löylyt


Järvi ei ollut koolla pilattu mutta kalaa siellä oli! Koko ajan tuikki ja hyppi pinnassa! No sehän oli heti lähdettävä kokeilemaan että mitä sieltä löytyy...Haukea aivan kiusaksi asti, yksi otettiin ylös asti ja syötiin. Ahven oli pienen puoleista. Oikeesti hauet jopa pilasivat koko kalastamisen ilon, muutama heitto ja aina joku puikularokotiili kiinni.


Kalastaja-Partaa ei hauet haitanneet, se kun rakastaa kaikkia kaloja...
Yllättävän hyvän makuiseksi hauki valmistui grillipaikan tulella pikkuhiljaa grillaten.

Illalla Mammalla olikin sitten jännät paikat taas tiedossa...


1 kommentti:

  1. Meillä on suunnitteilla myös reissu Pohjoiseen ensi kesänä. Haluttaisiin autoilla, mökkeillä ja patikoida. Mökkimajoitus sekä reittivaihtoehtoja käydään juuri läpi. Suomussalmea olimme myös itse miettineet.

    VastaaPoista