Erä-Parrat

Erä-Parrat

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Lapin reissu-17 matkapvät 20-23 Lätäseno


Meillä alkoi sunnuntaina varattu mökki 6 päiväksi Lätäseno-joen rannalla.
Mökille pääsi ainoastaan jokea pitkin mökin jokiveneellä. Eli sinne ei vie mitään tietä eikä naapureita ollut lähimaillakaan. Aikast erämökki siis.

Vain kaikki tarpeellinen mukana :D!

 Parrat kun ovat kokeneita veneilijöitä niin heiltä venematka sujui aivan ongelmitta.

Mammaa ja Pappaa sitä vastoin hieman jännitti 6 metrisellä jokiveneellä matka mökille kamalassa tuulessa joka nostatti peräti vaahtopäitä joelle.

Perillä odotti tämmöinen.

Upea jokimaisema avautui terassilta.


 Mökillä ei ollut sähköjä eikä juoksevaa vettä. Kaikki käyttövesi nostettiin joesta, joka oli täysin juotavaa. Valoa saatiin kynttilöistä mökkiin ja lämpöä kamiinasta.
Ruuatkin valmistuivat kätevästi kamiinalla.

 Nakkipataa! Nam!

Päivät menivät virveliä viskoessa. Vain hauen tumppeja saatiin kiinni jotka vapautettiin.


Edelliset mökkiläiset olivat saaneet kymppikiloisen lohen jonka pään olivat jättäneet mökin naulaan kiinni. Lohen takiahan mekin tulimme tänne mutta valitettavasti ei nähty eikä kuultu yhtään lohta joessa. Oliko lohet jo nousseet vai nousematta?!?
Kyllä lomalla on mukavaa ja päivät menivät nopeasti veneillessä ja kuvaillessa. Joka päivä lämmitettiin saunakin ja Parroillakin oli oma saunavuoro jolloin he istua kököttivät lauteilla ja katselivat Papan kalastusta rannassa ikkunan kautta.Juomavedet joesta 


 Lämmikettä kylmään iltaan!


Kalastaja-Parta oli aivan vauhko kalastuksen suhteen. Joka kerta kun virvelin otti käteen niin se kirkua louskutti ja juoksi rantaan ja jos piti taukoa heittelystä niin se päivät pitkät tuhisi ja vinkui syyttävästi tuijotellen meitä heittelemään :D!


Kun tuuli, niin hyttyset eivät kiusanneet, mutta heti kun tuuli tyyntyi niin ötökkää tupsahti pusikoista aika määrät! Ilman hyttyskiekuroita eikä Thermacellejä ei taaskaan olisi pärjännyt.


Ainut yhteys ulkomaailmaan oli satunnaiset kännykän kautta läpi päässeet puhelut sekä tämä patteriradio. Kylläpä teki hyvää olla räpläämättä kännykkää tai kattomatta telkkaria! Sitä keskittyi vain aistimaan luonnon ääniä.Lähdettiin mökiltä pari päivää aikaisemmin kuin pitikään. Lomaa kun on niin vähän ja koettavaa niin paljon! Ja kieltämättä se lohen puuttuminen hivenen kaiveli...
 Eli auton nokka kohti uutta paikkakuntaa! Kiitos Lätäseno!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti