Erä-Parrat

Erä-Parrat

perjantai 5. elokuuta 2016

Lapin reissu-16 matkapvät 20-21 Kuusamo

Viimeiset pari päivää ollaan yritetty kalastaa ja kalastaa....ilman odotettua tulosta! Mittaharri jäi Kuusamosta saamatta. Käytiin Kitkan Käylän-ja Kiveskoskella, sekä eilen illalla Kuusingilla iltakalassa. Ehkäpä se oli virhe se iltakalastus, aikaisemmin harrit ollaan saatu aina päiväsaikaan, kun on ollut vähiten kalastajia ja kalastuspainetta. Nyt oli huomiota herättävän paljon muitakin heittelijöitä ja kalastuspaine oli suurempi kuin aikaisemmin. Ehkäpä ensi vuonna keskitytään etsimään hiljaisempia paikkoja joissa kalat eivät ole niin häirittyjä....


Käytiin kolmena aamuna aamupalalla hotelleissa. Se on hyvä kun vetäsee vatsan täyteen aamusta niin eipä tule nälkä koko päivänä :)! 
Ensin käytiin Rantasipissä jossa oli aika hyvä valikoima kaikenmoista:


 Seuraavana aamuna käytiin Rukantontussa, joka oli aika pettymys kehnon asiakaspalvelun sekä valikoiman suhteen. Voittajaksi näistä kahdesta paikasta selvisi Rantasipi, jossa kävimme vielä tankkaamassa perjantai aamunakin ennen Kuusamosta lähtöä.Torstaina poikettiin myös tutustumassa Oulangan kansallispuistoon. Käväisimme katsomassa Kiutaköngästä sekä Oulangan kanjonia, Kanjonin kurkkaus-lenkillä.
Kiutaköngäs oli kunnon turistirysä. Jessus, meinasi ahdistus tulla kun ihmisiä jonotti katsomaan sitä koskea. Kanjonin kurkkaus oli paljon mieluisempi kävelyreissu, ja hienommat oli maisematkin!

Kiutaköngäs

Oulangan kanjoni

Näin päivät Kuusamossa kuivuivat käsiin liian nopeasti ja tästä lähdemme perinteisesti Hossaan telttailemaan pariksi päivää. Taitaa tulla viimeinen telttailu Hossassa kun ensi vuonna siitä tulee kansallispuisto ja meidän ei varmaan tarvitse enää sieltä hienosta, omalöytämästä niemennokasta enää rauhaa hakea. Telttailukin varmaan säädetään vain merkityille paikoille. Eli luvattua sadetta ja huonoa keliä uhmaten menemme sen viimeisen kerran vielä nauttimaan (toivottavasti) luonnon rauhasta :).
Seuraavaa päivitystä joutuupi odottelemaan ainaskin maanantaihin saakka....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti