Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 15. elokuuta 2016

Lapin reissun loppupuintia...


Yhteensä reissussa meni 25 yötä eli matkapäiviä tuli 26.
Kemissä yksi matkustus yö, Kilpisjärvellä vietettiin yhteensä 14 yötä, Nellimissä kolme, Kuusamossa viisi yötä, Hossassa perinteiset kolme yötä teltassa sekä reissun päätös yö Kalajoella.

Sitten kun ollaan aina pisteytetty näitä majoituksia ja aamupaloja, joten annetaan nyt tänä vuonnakin jokaiselle arvonsa mukaan :)

- Kemin Cumulus hotelli oli parempi kuin viime vuonna kokeilemamme Merihovi, mutta silti hyvin perus. Yhden yön majoitukseen kaikki tarpeellinen, ehkä plussana että oli lähellä rantapuistoa johon Partoja oli hyvä lähteä ulkoiluttamaan. Kemi saa 7 pistettä.

- Kilpisjärvellä Santa´s Hotels isompi mökki saa 9- pistettä. Moderni, fasiliteetit kohillaan ja nätisti sisustettu ja siisti. Sauna ja iso terassi. Miinus tulee pesukoneen puutteesta.
- Kilpisjärven Santa´s Hotels pienempi mökki oli aivan yhtä hyvän tasoinen, mutta puolet pienempi. Kumpikin oli kyllä hinta/laatu-suhteeltaan loistavia. Sijainti on hyvä. Kiva katsella Kilpiksen keskustan tohinoita terassilta. Erikoismaininta mökkikylän johtajalle, hän oli todella mukava ja ystävällinen. Isompaan mökkiin verrattuna suurin miinus pikkumökissä on yläkerrassa, koirille hankalan kapeiden portaiden päässä sijaitsevat makuuhuoneet. Pisteitä 7.

- Nellimin Erähotellin paritalo mökissä sijaitseva "hotellihuone" saunalla oli puitteiltaan loistava! Hienosti sisustettu, lisäksi sänky ja peitot olivat aivan mielettömän muhkeat! Mutta huoneesta puuttui tv kokonaan, vaikka sitä ei nyt pahemmin tulisikaan katsottua niin silti sitä jäätiin kaipaamaan. Ja maisemointi sekä rakennustyöt olivat vielä mökkialueella pahasti kesken. Sen takia pisteitä vain 8 1/2. Nellimin henkilökunta saa myös erikoismaininnan ystävällisyydestään :)

- Kuusamossa päätimme taas luottaa vanhaan hyvään tuttuun majoitukseen, eli Rukan Ski-inn:n Aurinkorinteen huoneistoihin! Jo viime vuonna totesimme huoneiston aivan loistavaksi. On sauna, pesukone, kuivauskaappi, tv, takka, 2 makkaria jne. Ei suuri mutta neliöt käytetty todella hyvin. Ja oma parveke. Ruka saa siis 9 pistettä.

- Kalajoella yövyimme hotelli Rantakallassa, hiekkasärkkien välittömässä läheisyydessä. Huone oli  todella positiivinen yllätys! Asiassa taisi vielä käydä niin että meidät oli sijoitettu alunperin pienempään huoneeseen mutta olivat järjestelleet huoneita uudelleen ja saimmekin isomman huoneen isolla terassilla B-rakennuksesta. Saunasta oli suoraan näkymät merelle ja rannalle. Kyllä siellä kelpasi kylpeä! Sisustus oli vimosen päälle ja sängyt pehmeät. Kallaranta saa 9 pistettä myös!


Aamupaloista on myös kiva antaa pisteitä, ja tässä tämän reissun pisteytykset:

- Kemi Cumulus 8p. normi aamupala mutta kivana extrana jääjugurttia sekä kevätkääryleet dipillä!

- Nellim Erähotelli 8 ja 1/2 p. Käytiin kolmena peräkkäisenä aamuna ja joka kerta oli hivenen erilainen, mutta maistuva! Viihtyisä paikka ja omistajan mummu oli kertakaikkisen persoonallinen tapaus :D, ei voinut hänen jutuilleen muuta kuin nauraa vedet silmissä....

- Kuusamo, Ruka, Rantasipi 9 p. Ollaan aikaisemminkin osuttu Rantasipin aamupalalle ja se on kertakaikkisen maukas. On kaikenmoista sorttia ja kaikki hyvää!

- Kuusamo, Ruka, Rukantonttu 5p. Täältä tulee valitettavasti suurin miinus asiakaspalvelusta. Omistaja (ilmeisesti?) istuu läppärin takana "piileksimässä" kun asiakkaat odottavat palvelua tiskillä. Palkollinen pyysi sitten palvelemaan asiakkaat kun hänellä kädet täynnä. Huhuh.
Ja sitten ei voi vain ymmärtää että miten semmoinen kuuluu asiakkaiden korville kuin tulevien työlistojen ja työaikojen puinti. Koska sesonki loppuu ja milloin palkollinen joutuu työttömäksi....
Muuten kyllä kaikki mitä tarjolla oli oli oikein maukasta. Semmoisia terveisiä vielä että älkää laittako kylmäaltaita niin ettei niitä pääse ympäri kiertämään. Ikävä kurkotella taaimmaiseksi laitettuja ruokia kun lusikasta saattaa tai tippuukin etummaiseen laariin....

- Kalajoki, Rantakalla 9 p. Täällä oli huikeet maisemat katsella aamupalaa puputellessa! Ja aamupala oli runsas ja maukas! Papan mielestä se oli parempi kuin Rantasipissä, mutta Mamma kannatti Rantasipiä ykköseksi joten tulkoon nyt sitten tasapeli :)Tänä vuonna tuli kilometrejä autoon taas lisää 3 800. Vaihdettiin pariin kertaan puoltakin Suomessa.

Tarvikkeista vielä jokunen sana joita reissulle hankittiin, että ehdottomasti parhaat olivat perhovälineet sekä kahluuhousut kunnon kenkineen! Monille paikoille ei kannata edes lähteä ilman kahluuhousuja, alkaa vain harmittaa kun ei pääse kunnon paikoille heittelemään.
Toimivin perho oli Pupa, siihen otti moni taimen kiinni. Toinen suosikki on Red Tag.
Vieheistä taisi toimivin olla kullanvärinen, punakertapilkkunen Viprax sekä Mamman "salainen ase" + nollakokoisella puna-lila-kultapilkku-lotolla tuli jokunen ahven ja hauki.

Kuusamossa kävimme perinteisesti Kuusamon Tärpissä ostoksilla, sieltä saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Muutamia vieheitä ja perhoja sekä haavi tarttui sieltä mukaan.

Kelluntarengas Keeperiä ei tullut nyt kun kerran kokeiltua, mutta tuntui vakaalta ja toimivalta. Normipakkauksen mukana tulevat räpylät taas ovat aika surkeat, meillä yksi kiinnikekkin oli jo valmiiksi rikki. Täytynee hommata vain kunnon räpylät merelle jos mielii sen kanssa.

Kopteri (Phantom 4) lensi muutamaan otteeseen taivaalla ikuistamassa muistoja meille, oikein toimiva peli. Suositella voi ihan aloittelijoillekin.

Telttaretkillä oli toimiva erälaavu keittokatoksena mukana. Halpa kuin saippua, ja sen kyllä huomaa laadussa. Ei pidä kunnolla sadetta ja on hankala koota ja pakata. Mutta tyhjää parempi :).

Tapasimme reissulla monta mieleenpainuvaa persoonaa, persoonallisimpien tapausten tittelin jakavat Kattilankosken leirinpitäjä (kiitos syvä lohiperhoista!) sekä Nellimin erähotellin vanha rouva :).

Myös epäonnisia yhteydenottoja teimme, kuten Nellimin Safari Serviceltä kysyessämme majoitusta, sieltä ei olla vastattu vieläskään mitään....Uuttakin opimme, kuten että kaikkia palveluita ei mainosteta tuolla pohjoisessa. Kuten että jos haluat veneen vuokrata johonkin niin täytyy ottaa itse selvää :D.
Ja sen että jos mielii kalaa, niin unohda oppaista löytyvät, mainostetut kalastuspaikat! Niissä on niin kamala kalastuspaine että kalat häiriintyvät. Kyllähän ne ottaa jos suoraan eteen heittää jotain hyvää mutta monesti parhaat ottihetket alkavat vasta sitten kun on hetki ollut jo hiljaista.  Parhaat kala-apajat täytyy jokaisen hakea itse :D.

Kilpisjärven Saivaaran mökkeihin ollaan nyt yritetty jo kolme kesää putkeen (vaihtelu virkistää) niin eipä niihin ihan niin vain pääsekään (jollei siis varaa aikaisin etukäteen), Santa´s Hotelsilta saa mitä varmimmin aina majoituksen.

Ristus mikä reissu. :)ps. Käsite että Lapissa olisi jotenkin erityisen runsaasti mäkäräisiä, sääskiä ym. ötökkää ei pidä kyllä meidän mielestä paikkaansa.  Tänä vuonna niitä oli ryteikköpaikoissa Kilpisjärvellä kyllä, mutta ei mitenkään häiritsevän paljoa. Länsi-Lapissa ei törmätty niihin ollenkaan.
Joten jos epäröit lähteä Lappia kokemaan hyönteisten pelossa niin unohda pelkosi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti