Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 29. elokuuta 2016

Piipahdus-yö Onaksessa 19-20.8


Sen verran hyvää keliä oli taas luvattu lauantaille että päätettiin lähdeä yöksi johonkin saareen taas töiden jälkeen perjantaina.
Perjantainen meri olikin sitten jotain ihan muuta! Aalto-ennusteet lupasivatkin semmoista metrin aallokkoa, johon kyllä oltiin varauduttu mutta silti se tuulen rajuus yllätti. Tuuli niin ärhäkästi että suunnittelemamme yöpyminen Norra Sandöössä vaihtui hieman suojaisemmassa olevaan Onakseen.
No ei sielläkään kovin suojaista tuulelta ollut vaan otti aikansa ennenkuin päästiin rantaan aaltojen huuhtomia kiviä pitkin.
Tuuli vinkui korvissa rannassakin ja vene jouduttiin kietomaan monilla köysillä varmuudeksi kiinni sekä perästä että keulasta.

Täällähän on siis virallinen retkeilypaikka, grillaus mahdollisuuksineen sekä huusseineen,  jotka olivat jätetty aivan poskettomaan kuntoon! Mitä sikoja lie käynyt jotka ovat saaneet kyllä kaikenmoista tuotua paikalle mutta on näköjään ollut sitten aivan ylivoimaista saada ne mukanaan pois! Tyhjät tölkit ja polttamattomat roskat lentelivät tuulen mukana ympäri rantaa. Että ihmiset voi olla...mrrr.

Pikkasen on puita poltettu sitten sen kun ensimmäistä kertaa täällä kävimme tänä vuonna...Yöllä tuuli sitten rauhoittui ja aamulla oli mukava herätä täysin tyyneen keliin.
Joutsenten poikaset ovat jo isoja, rumia ankanpoikasia.Aamukahvia nauttiessa oli ilo kuunnella merikotkan huutelua samalta saarelta (pari näköhavaintoakin saatiin), sekä katsella pillastuneiden merimetsojen räpellystä rannan tuntumassa. Mammalla oli duunikaverilta taas lainassa kuvauskalustoa.  Tällä pääsi näppärästi veden allekin räpsimään ;)...
Aamu-askareiden jälkeen piipahdimme hieman veto-uistelemassa, sekä otimme kurssin Norra Sandöön suuntaan.

 Onaksen poijupaikka


 Merimetsolaumoihin törmättiin tämän tästä... Ne ovat aika arkoja, heti kun veneellä lähestyy niitä niin ne karahtavat siivilleen ja pakenevat. Vihatun linnun pelkoa?

Lopulta päästiin Norra Sandöön joka oli pettymykseksemme jo aika täyteen valloitettu... No, sittenpä me keksittiinkin juuri meille sopiva, kansoittamaton saari lähistöltä! Jes! Ja näin taas kerran luonnonrauha oli sittenkin taattu :)....
Norra-Dulle :D


Norra Sandööhön sitä vastoin aluksia vain lappasi ja lappasi... Ei olla ikinä vielä nähty tuommoista yleisöryntäystä sinne...yök.


 Saarella oli jo valmis nuotiopaikka mutta ei jaksettu sitä viritellä joten otettiin veneen kaasuliesi esiin, onnistuu se makkaran grillaus näinkin!

 Kalastaja-Parta bongasi jostain kuivuneen kuhan raadon, ja voi jessus mikä aarre se sille olikaan...


Sitten oli aika matkata takaisin kotisatamaan, seuraavan päivän työt kutsuivat jo kotiin nukkumaan.
Lähtiessä bongattiin veneen yli lentävä merikotka sekä autosta silmiin osui haukka!
Jes!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti