Erä-Parrat

Erä-Parrat

torstai 12. heinäkuuta 2018

Lapin Reissu-18 Kilpisjärvi veneilyä vol.2 Temppelikuru


Tiistaina suuntasimme eräälle "salaiselle" kalastuspaikalle veneellä. Ilmat täällä on aika helteisiä olleet joten aurinkorasvalla saa läträtä ettei naama aivan karrelle pala.


Harjuksia oli, mutta ei noussut ylös asti kuin juuri mitat täyttävä, laskettiin takaisin kasvamaan.


Matkalla pysähdyttiin hienolle hiekkarannalle hieman aurinkoa paistattelemaan ja Partoja viilentämään. Kilpisjärven vesi on vain 10 astetta lämpimimmillään, joten ei ihan hirveesti itseä uitatuttanut.
Illalla käväsimme pyörillä syömässä Ravintola Kilpiksessä, hampurilaista ja poronkäristystä.Keskiviikko aamu valkeni yhtä helteisenä ja tyynenä.
Tänään Parrat saivat jäädä mökkiin lepäilemään kun Mamma ja Pappa lähtivät valloittamaan Ruotsin puolella sijaitsevaa Temppelikurua! Temppelikuru on hieman vähemmän tunnettu nähtävyys täällä Kilpisjärvellä, tosin rajoittavaa siinä on jo se että tarvitsee veneen millä sinne mennä. Ensin puolen tunnin ajomatka veneellä ja sitten tunnin patikointi kuruille.
Hiki virtasi, ötökkää pörräsi (onneksi oli molempien repuissa thermacellit, taas todettiin ne lyömättömiksi,  huomasi heti kun toisesta matto loppui) ja maasto oli paikoitellen haastavaa. Tukevammat kengät olisi ollut aika jees jalassa... Rakkaa, nousua, puron ylitystä, soista maastoa jne. Mutta kyllä se lopussa palkitsi!
Tässä hieman kuvaa matkalta:

 Tämmöisestä kohtaa noustiin maihin Eka lepotaukoSaanakin vielä pilkotti! 
Nähtiin taimenta, pientä rautua ja harjusta. Olivat tosi arkoja. Yksi heitto ja taimenet hävisivät kuin pieru saharaan.

Viimeinen kuru joka löydettiin. Tämän jälkeen olisi ollut vielä yksi, joka tajuttiin vasta takaisin mökillä. Voih plääh! Jäi sinnekin sitten jotain tavoiteltavaa vielä!
Tosi kiva päiväretki! Kurureissua ei ehkä kuiteskaan voi "ryteikköisyytensä" ja korkeiden pudotusten takia suositella koirille, onneksi jätettiin Parrat pois tältä reissulta.
Paluumatkalla taas kerran ihasteltiin tätä Kilpisjärven veden kirkkautta. Tyynellä näkyvyys pohjaan on ihan älytön!


1 kommentti:

  1. Hei.Saitte varmaankin kulkea ilman vastaantulioita. Tosi kauniita maisemia ja puhdasta vettä näkyy olevan. Kiitos taas kuvista.

    VastaaPoista