Erä-Parrat

Erä-Parrat

torstai 2. heinäkuuta 2015

Muutamia tarvikehankintoja :)

Jokaisella lapin reissulla on löytynyt aina jokin puute retkivälineistössä, esim. viime kesänä pienelle lapiolle/kuokalle olisi löytynyt käyttöä monellakin eri tapaa, matojen kaivuussa, huussin kaivuussa ja peittelyssä, leiripaikan laitossa ynnä muussa. Laitoimmekin itsellemme videoviestin muodossa muikkarin, aina kun huomasimme että mitä kannattaisi seuraavaksi pakata mukaan.
No, nyt niitä on sitten osteltu pitkin kevättä ja tässä tulee muutamia, kerron sitten reissun jälkeen a) oliko tarpeellinen ja tuliko käytettyä, b) toimiko hyvin vai olisiko kannattanut valita jokin muu vastaava tuote tai tuotemerkki.


* Muovinen kuokka, Tarjoustalosta, painaa joitain kymmeniä grammoja, kevyt ja vähän tilaa vievä, mutta kestääkö?* Varavirta-lähte, Urban Revolt Power Bank 4400, jospa saisi edes kerran ladattua kännyn ja Gopron tällä jos akut tyhjenee eikä virtapistokkeita näy :). Tämä oli halpa, eihän se voi silloin olla hyvä vai voiko...?* Parroille omat makuupussit :D, koirien makuupussejahan siis myydään (löysin eräältä nettisivustolta) mutta saman asianhan ajaa pienten ihmisvauvojen makuupussit. Nämä löytyivät kirpputorilta hinta noin a´ 2 euroa.


* Toinen Thermacell eli hyttyskarkotin. Thermacellit toimii. Mutta että toimiiko tänä vuonna kun ötökkää kuuleman mukaan on pohjoisessa viime vuosia enempi?

* Kahluuhousut kalastukseen. Mutta kengät korvaamme uintitohveleilla, koska kengät veisivät niin paljon tilaa repuissa. Saas nähdä joutuuko vielä ne kahluukengät kuiteskin hakemaan...* Pyykkinarua ja pyykkipoikia. Ei tarvinnut hankkia, mutta kuhan ne muistaisi pakata mukaan!

* Paksummat makuupussit, mallia a`la Tarjoustalo eli Vaeltaja. Ei kertakaikkisesti ollut varaa sijoittaa nyt monen sadan 3 vuodenajan-pusseihin (jotka pitäisi olla vielä suht´koht vähän tilaa vieviä + kevyitä), nämä oli aika välikokoiset ja ainaskin Norra Sandöössä tarkeni (yöllä n. +6-8 astetta) nukkua oikein hyvin näissä :)
* Kokoon meneviä vesipulloja, jotka kulkevat mukana vaikka taskussa ja jotka voi täyttää vuoristojen kristallinkirkkaalla, jääkylmällä vedellä. Ei tarttis kantaa repussa montaa vesipulloa kun vettä kuiteskin löytää useimmiten jostain. Ehkä :D?

* Ja sitten reissuruokana meiltä löytyy Nuudelikuppeja, oli jo viime kesänäkin. Nämä on helppoja tehdä (lisää kiehuva vesi), maistuvia (jos nuudeleista tykkää) ja pahvikupit voi syönnin jälkeen polttaa. Okei, tilaa vieviä repussa ne kyllä on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti