Erä-Parrat

Erä-Parrat

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Lapin Seikkailu -15 matkapäivä nro 1. Matka Kemiin

Lähdimme kotoa kello 13.00 aikaan taittamaan matkaa tämän kesän Lapin seikkailullemme! Kova oli jo matkakuume ja lähtö suoriutuikin todella rivakasti kuhan Pappa sai hoidettua itsensä töistä kotio :).
Ajatuksena oli että Mamma ajaa meidät heti Ouluun, jotta päästäisiin reissun tylsien maisemien ohi, ja kävikin niin että täytyi vielä jatkaa hieman pidemmälle. Sata kilsaa ennen Oulua kun aloimme soittelemaan majoituksia niin kaikki oli täynnä! Jessus! Haukiputaan hotellia myöten.
Eli kartasta katsomaan sitten seuraavaa cityä, ja Kemistä sitten saatiin heti majoitus. Huh. Kemin Merihovista. Respa tiesi kertoa Oulun tungokselle syynkin, siellä on joku Rotuaari Picnik (?) sekä kansainvälinen koiranäyttely.

Illalla kävimme alakerran ravintolassa nauttimassa parit huurteiset, ja Mamma innostui pelaamaan muutamalla eurolla elämänsä ensimmäistä kertaa pelikonetta, JokeriPokeria. No sieltähän rapsahti sitten heti koko illan kattavat kolikot, kävimme vielä nurkan takana olevasta kebab-baarista hakemassa iltapalatkin voittokilligeillä!


Aamulenkillä puol kuuden aikaa kävimme Kemin jossain keskuspuistossa, aivan mahtavaa kun aurinko jo lämmitti ja ketään ei ollut missään! Pojat juoksentelivat vain vapaina pitkin meren rantaa ja puistoa :).

Aamulenkin jälkeen hotellin aamupalalle, ja me kun annamme aina arvostelut näistä niin tämän kertainen aamupala sai Papalta 8 1/2 ja Mammalta 8. Kohtuu hyvä valikoima!


Hotellihuone ei ollut kummoinen, mutta hintansa väärti (90e/yö/2henk.+koirat), hotelli itse huokui historiaa, oli rakennettu vuonna 1946-49. Kekkosen kuvia löytyi seiniltä ja käytävillä oli tämmöisiä oleskelutiloja:

Kemi oli muinoin tunnettu ja suurimpia lohijokiamme Suomessa. Ja ei ole enää kun joki on padottu 8 voimalaitoksella. Hieno joki pilattu :(. Ja sähköyhtiöt mainostavat ekologista vesivoimaa ajattelematta yhtään kauneinta vaelluskalaamme. Aamulenkillä bongattiin Englannin Stonehengen moderni pikkuserkku, Kemin Stoneage :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti