Erä-Parrat

Erä-Parrat

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Lapin reissu -15 matkapvä 8. Kilpisjärvi

Ihana oli herätä taas täällä Kilpisjärvellä! Kelit suosivat meitä taas, vaikka asteita ei ole ollut tänään kuin 13, niin auringon pilkahtelu lämmittää mukavasti.
Verkkaisen aamupalan jälkeen päätimme lähteä etsimään geokätkön Norjan rajalta ja samalla suunnata kaverin suosittelemalle tunturijärvelle kalaan.
Vain puolentoista kilometrin patikoinnin päässä päätiestä avautui henkeäsalpaava autio tunturijärvi. Koirat saivat juosta helppokulkuista maastoa vapaina ja me kaikki nautimme Harstadin ihmistungoksen jälkeen siitä että ketään ei ollut missään.
Kirkkaassa erämaajärvessä nähtiin puolenmetrin kokoisia siikoja, eräs kävi viehettä nyppäsemässäkin mutta lähempään kosketukseen emme päässeet. Lisäksi Papalla seurasi iso, n. 60 senttinen rautu vieheen perässä, mutta ei niille mikään tuntunut kelpaavan. Harmi.
Kalaa ei siis tullut mutta Erä-parta kolmikkomme sai kyllä saalista. Pienet saksalaiset rottakoiramme kolusivat tunturissa kaikki mahdolliset sopulien kolot ja muutamat raukat saivat tuta tapporavistukset...Onneksi jokunen sopuli onnistui huijaamaankin Metsästäjä-Partoja...


Kalastajan saalis oli aika laiha... :-P

Tämmöisessä rivarissa siis majoitumme tällä hetkellä 5 yötä:

Naapuristamme löytyy uutisistakin tuttu, Kilpisjärven palanut koulu...

Illalla taas sauna päälle ja mukava oli vilvoitella parvekkeella ilta-auringon painuessa Saanan taakse.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti