Erä-Parrat

Erä-Parrat

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Lapin reissu -15 matkapvä 10. Kilpisjärvi again sunnuntai

Lauantai-ilta venähti pitkälle sunnuntai-aamuun, pitihän sitä lennonvarausta juhlistaa muutamalla olusella. Sunnuntaina karttaa tarkemmin tutkittuamme päätimme sittenkin vaihtaa lentokohteen kun selvisi googlettelemalla että se Rommaeno/Raittijärvi-akselihan näyttäisi olevan pitkää varvikkoa täynnä ja osittain soiseltakin näyttää. Semmoinen tietää ötökkää, ja koirille hankalaa maastoa kulkea.
Onneksi vaihto onnistui vielä, uusi määränpäämme on Pitsusjärvi, Haltin kupeessa :). Siellä on se Suomen korkein vesiputouskin, jonka toivottavasti pääsisi kuvaamaan. Kalottireitti menee siinä aivan vieressä ja ainut huolenaihe onkin että paljonkohan siellä on muuta porukkaa... Mutta maasto pitäisi olla helppoa kulkea. Ja kalaakin saattaisi löytyä, vaikka ei se taida olla kuten nuo Enot, mikään kalastajien suosikkikohde.

Iltapäivällä lähdettiin lenkittää koirat, käveltiin Saanajärvelle ja takaisin, yhteensä 10km. Sää huononi nyt, ja välillä tuli pari pisaraa vettäkin joten Mamma ei jaksanut raahata kunnon kameraa tunturiin mukaan vaan tyytyi kuvailemaan Goprolla. Illalla tuli vielä koostettua joku hätänen video reissusta.

Eli tämmöstä maisemaa ja polkua tänään taaperrettiin:

Saanajärvelle


Illalla bongattiin terassilta kettu. Tuossa se tiellä muutaman kymmenen metrin päässä jolkotteli. Oli aika korkeajalkaisen näköinen otus:

Parrat sunnuntai aamuna, niilläkin taisi mennä pitkään...? Huomiseksi on luvattu vesisadetta kunnolla tännekin, ja sehän sopii koska suunnitelmissa meillä ei ole muutakuin kamojen pakkaus ja viimeisten ruokahankintojen teko. Tänään illalla tulee viimeinen päivitys ennen lentoa, ja seuraavaa jouduttu odottelemaan 3-4 päivää. Emme siis vielä tiedä kauan meinaamme siellä erämaassa viihtyä :)...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti